Leren, ontwikkelen, veranderen…

 

The Tipping Point is ontstaan uit de gemeenschappelijke passies van 2 ex-collega’s en tevens broer en zus. Leren, ontwikkelen en veranderen zit als het ware in het bloed van Katelijn en Tom Nijsmans. Na 15 jaar in de wereld van Learning & Development hebben ze een methodologie ontwikkeld die stoelt op Brain Based Learning. Samen met een ploeg doorwinterde professionals hebben ze een specifiek aanbod ontwikkeld: naast hun aanbod van kant-en-klare modules helpt The Tipping Point organisaties in hun zoektocht naar de juiste mix (digitaal en/of classroom) van ingrediënten voor leer- en verandertrajecten met impact.

Our team

Naast bovenstaande mensen hebben wij een jarenlange samenwerking met een aantal L&D professionals: doorwinterde trainers, professionele acteurs, e-learning developers & graphical designers.

6 Redenen om met ons in zee te gaan:

1

Passie voor leren & ontwikkelen

Elke van onze medewerkers is gebeten door het vak. Leren, ontwikkelen en veranderen. We staan ermee op en gaan ermee slapen…
2

Focus op impact

Return On Investment dragen we hoog in het vaandel: concrete leerdoelstellingen = concrete verwachtingen.
3

Methodologie van breinleren

De kennis van hoe het brein leert, is een echte goudmijn voor professionals die actief zijn op gebied van leren en veranderen. Dat willen we graag delen…
4

Combinatie digitaal en classroom

We begeleiden leer- en verandertrajecten zowel in classroom als via digitale platformen (of de combinatie).

5

Visueel attractief

Het oog mag ook wat: visuele prikkels blijven een belangrijke bron van effectief leren. Hier besteden we graag aandacht aan.

6

Emotie via films & acteurs

Emoties zorgen ervoor dat leren wordt onthouden. Vandaar de inzet van specifiek filmmateriaal en professionele acteurs…

 

Een greep uit onze klanten

Adecco
Ahold
Argenta
BASF
C&A
Carrefour
Delhaize
Deloitte
Fluxys
Nike
Pfizer
Politie
SCK - CEN
Telenet
TUI
Van In

Geïnteresseerd in breinleren? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

INSCHRIJVEN

Onze klanten zeggen...

 • De trainingen van The Tipping Point worden door onze medewerkers omschreven als volgt: 

  "Een opleiding die ik meteen kan toepassen in mijn functie." 

  "Een van de meest bekwame en enthousiaste trainers die ik al gezien heb." 

  "De ideale mix tussen theorie en praktijk."

  "Enorm leerzaam."

  "Je krijgt veel inzicht in jezelf." 

  Bovendien is het ook heel aangenaam om als Learning & Development departement met The Tipping Point samen te werken. Om een goed zicht te krijgen op de noden van de organisatie stellen ze gerichte vragen, bovendien denken ze ook actief mee met de organisatie en geven ze gepast advies. De trainingen sluiten op deze manier niet enkel aan bij de noden, maar ook bij de cultuur van Argenta.  

  We zien hen dan ook als een zeer bekwame en waardevolle partner in de ondersteuning van de Gezonde Groei van onze talenten en onze organisatie.

  DAVINA DE BLOCKCoach Organisatie & Talent, Argenta Bank- en Verzekeringsgroep nv
 • Het is keer op keer fantastisch om met het team van The Tipping Point te mogen samenwerken.

  De workshops komen tot stand na een grondige bespreking van achtergrond, bedrijfscultuur en gewenst resultaat. En bijsturing vormt op geen enkel moment een probleem. De resultaten liegen er niet om; de workshops werden zo gesmaakt dat we wel genoodzaakt waren een vervolgtraject op poten te zetten.

  Daarenboven hebben ze niet alleen de juiste ingesteldheid en kennis maar beschikken ze ook over de nodige connecties om hun workshops in beide landstalen aan te bieden. Een absolute noodzaak in onze organisatie.

  Ik kijk alvast uit naar de verdere samenwerking.

  KATRIEN VAN DOORENL&D Manager, ADECCO
 • The Tipping Point heeft de zeven principes van het Breinleren gebracht voor een enthousiaste groep lesgevers van de Christelijke Mutualiteit.

  De valkuil van een workshop met didactische insteek is dat enkel publieke geheimen worden verkondigd, waardoor bij de deelnemers snel het gevoel ontstaat dat eigenlijk niets nieuws onder de zon is. The Tipping Point heeft deze valkuil perfect ingeschat en vermeden door actief in te spelen op de ervaring van de lesgevers, en zo bij alle deelnemers een aha-erlebnis op te wekken. Een andere, sterke eigenschap van de workshop is dat alle principes van het Breinleren meteen werden toegepast, wat de herkenbaarheid en de geloofwaardigheid van de boodschap heel goed heeft ondersteund. The Tipping Point heeft de lesgevers uit de Christelijke Mutualiteit niet alleen geïnspireerd, maar ook gemotiveerd om in te zetten op meer effectiviteit van de interne leertrajecten.

  PATRICK PAUWELSCoördinator CM-campus
 • The Tipping Point heeft een andere kijk op leren en gaat net dat stapje verder om een sterke, kwalitatieve opleiding neer te zetten - met veel aandacht voor een zo optimaal mogelijke transfer naar de praktijk. We hebben hen leren als een innovatieve partner die actief meedenkt en een verfrissende aanpak biedt. Een geslaagde formule, zoals vooral ook uit de reacties van onze medewerkers blijkt: 'De opleiding werd zeer duidelijk en leuk aangebracht en zullen we goed in de praktijk kunnen gebruiken' 'De trainers waren uitstekend' 'Hopelijk krijgt elke medewerker deze opleiding!' 'Sterk onderbouwde opleiding door sterke ervaring van de trainers' 

  Wij kijken alvast uit naar de verdere samenwerking!

  JANA HINDRYCKX Learning specialist retail, DELHAIZE
 • To the point, iets anders dan anders, gepassioneerd gebracht en grondig onderbouwd. Dat is wat voor mij The Tipping Point typeert.

  De rode draad van het breinleren doorheen de workshops, opleidingen en demo's is verfrissend en tegelijkertijd krachtig. Je wordt uitgedaagd om verder te kijken dan de traditionele theorieën, opleidingen en het bestaande HR-gebeuren.

  De mensen van The Tipping Point weten waarover ze spreken... en zorgen ervoor dat jij dat ook weet, na een sessie (workshop, opleiding, demo...) bij The Tipping Point.

  Pragmatism meets theory meets passion.

  ANNELEEN DE BOECKDiensthoofd HR, DE VOORZORG
 • Dankzij The Tipping Point hebben onze leidinggevenden een beter inzicht gekregen in de dagelijkse sturing van hun medewerkers.  De opleidingen van The Tipping Point zijn zeer praktijkgericht en op maat gemaakt. Wij zien hen dan ook als een zeer waardevolle partner in onze verdere groei.

  NATALIE VANDERSCHAEGHEBestuurder, MACOBO

Demo’s & workshops

Geen evenementen gevonden!
Meer laden