Cathelyne Van Overstraete

Cathelyne Van Overstraete

Trainer-Coach

Afgestudeerd als theaterregisseur en –docente werkte Cathelyne de eerste jaren vooral als actrice en trainingsactrice in het bedrijfsleven. Haar passie voor mensen en communicatie dreef haar naar tal van opleidingen.

Intussen werkt ze reeds een 10-tal jaar als moderator, trainer en coach. Ze hecht veel waarde aan een open, authentieke en waarderende communicatie. Ze zet in op communicatie als middel om impact te vergroten, verbinding te creëren, energie te genereren en samenwerking te stimuleren.

Ze heeft uitstekende antennes voor wat mensen drijft en wat leeft in een groep. Op een authentieke manier creëert ze een veilige sfeer. Ze benadert mensen steeds vanuit een open visier en staat open voor verhalen, visies en meningen van anderen.

Haar stijl is nieuwgierig onderzoekend, stimulerend en soms stevig spiegelend. Ze kan direct zijn, onbevangen en een tikkeltje uitdagend. Ze vertrouwt op haar intuïtie wanneer er zaken spelen die iedereen voelt, maar niemand zegt en maakt deze bespreekbaar. Humor is een belangrijke sleutel.

Cathelyne combineert haar freelance werk met een deeltijdse job bij Vormingplus Citizenne waar ze verantwoordelijk is voor de externe communicatie.  

Onderwerpen waar Cathelyne zich met plezier op stort:   

  • Presenteren met impact
  • Slecht-nieuws gesprekken
  • Functionerings-en evaluatiegesprekken
  • Corrigerende en waarderend feedback
  • Talentgericht en waarderend coachen
  • Appreciative Inquiry