Ellen Verest

Ellen Verest

Acteur - Coach

Ellen Verest (18/05/1984) studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium Brussel in de richting Dramatische Kunsten in 2007. Hierna volgde is ook een opleiding Creatieve Therapie aan de Arteveldehogeschool in Gent tot 2009.

Ze volgde stage in het Maria Middelares ziekenhuis op de P.A.A.Z. afdeling en werkte hierna als kinderbegeleidster, nachtbegeleider, groepsbegeleider en psychosociale begeleider in o.a. De Sleutel Gent, ADIC Antwerpen en jeugdzorg Emmaüs.
Hier begeleidde en coachte ze volwassenen met o.a. een dubbel diagnose en afhankelijkheidsproblematiek en jongeren uit problematische gezinssituaties met oog op een zo maximaal mogelijke re-integratie in de maatschappij. Ook crisisopvang, het voorbereiden van klinische behandelplannen, leiden van encountergroepen, sociale vaardigheden en hervalpreventietrainingen behoorden tot haar takenpakket.

Naast haar werk in de zorgsector, is Ellen ook werkzaam in de culturele sector. Als actrice, muzikante en performer is ze verbonden aan diverse theaterproducties, televisieprogramma’s en Vlaamse films.
Ze gaf ook lessen muziek, dans, theater en zang bij o.a. Jeugd & Muziek, Dansateljee, Muzix en in gemeentelijke academies.

Verder reist ze de wereld rond met Theater Tol, een internationaal Muziek Theater gezelschap. Als freelance producer en sales manager voor hun binnenlandse en buitenlandse producties, verzorgt ze o.a. de communicatie, verkoop en buitenlandse beurzen.

Sinds 2018 werkt Ellen als acteur en host voor The Tipping Point.