Aanbod E-books

Onze e-books

Dankzij de kruisbestuiving tussen de experten van The Tipping Point en de concrete cases van onze klanten hebben we doorheen de jaren heel wat expertise opgebouwd rond verscheidene ‘skills’. Wij vonden dat het tijd werd om deze expertise ook buiten onze (online) opleidingen te delen. Vandaar dat je hier ook individueel e-books kan aankopen rond ‘skills’ die alleen maar belangrijker gaan worden in de toekomst. In elk van deze e-books halen we de wetenschap uit de donkere kelders en vertalen we deze naar onze dagdagelijkse realiteit. Bereid je voor op inhoudelijke ‘deep dives’, uitgewerkte cases, templates om zelf mee aan de slag te gaan en een heleboel oefeningen.

IN THE PICTURE

E-book ‘Meesterlijk Online Presenteren’

HOE JE ONVERGETELIJKE (VIRTUELE) PRESENTATIES KUNT MAKEN & GEVEN

In dit e-book nemen we je mee nemen op reis door ons lerende brein. Als we begrijpen hoe ons brein leert, kunnen we met eenvoudige principes deelnemers ondersteunen om op een aangename en duurzame manier nieuwe inhoud te verwerken en op te slaan. Deze principes noemen we breinprincipes. Ze omvatten elk concrete actiepunten en vuistregels die het informatie opnemen bevorderen.

E-BOOK KOPEN >

Andere E-books …

E-book ‘Omgaan met weerstand & agressie

De kunst om weerstand om te buigen

Mensen van vandaag zijn veel mondiger dan vroeger. Vaak is dat goed, maar soms zorgt het ook voor ongenoegen en conflicten. Mensen uiten hun emoties veel makkelijker, vaker en directer – sommigen zouden zelfs zeggen ‘agressiever’. Daar moet je in een professionele context mee kunnen omgaan. Als je weerstand of agressie ervaart van klanten of collega’s is het erg nuttig dat je de skills bezit om het niet tot een uitbarsting te laten komen. En om met uitbarstingen die niet vermeden kunnen worden, te leren omgaan.

E-BOOK KOPEN >

E-book ‘Online faciliteren’

Haal het maximum uit jouw online meetings & workshops!

In dit e-book ontdekken we samen met jou de oneindige mogelijkheden van digitale tools, we onderzoeken welke werkvormen we best inzetten om het maximale uit de groep te halen en we gieten de verschillende stappen in een flow als houvast voor je eigen facilitaties.

E-BOOK KOPEN >

E-book ‘Feedback geven & ontvangen’

Waarom feedback zo moeilijk is en hoe het ook makkelijk kan

De steeds complexer wordende vormen van samenwerken, maken dat feedback een onoverkomelijke ‘skill of the future’ wordt. Organisaties met een feedbackcultuur weten dat het delen van feedback persoonlijke groei, innovatie en een continue stroom van leren en aanpassen zal stimuleren.

E-BOOK KOPEN >

E-book ‘Focusmanagement’

Hoe je kan blijven focussen en afleiding weerstaan

Nooit was er meer afleiding dan vandaag. De hoeveelheid prikkels die elke dag op ons afkomt, is sinds de jaren tachtig vervijfvoudigd. Aan de ene kant is dat natuurlijk allemaal spannend. We houden er wel van om te werken in een dynamische omgeving, waar je wordt uitgedaagd om een maximale impact te hebben… kicken!

E-BOOK KOPEN >

E-book ‘Veerkracht in tijden van verandering’

Verhoog je eigen veerkracht!

Vandaag krijgen we al een voortdurende stroom aan veranderingen over ons heen. In de toekomst zullen de golven van verandering nog aanzwellen en elkaar steeds sneller opvolgen. Dit alles doet beroep op onze veerkracht.

E-BOOK KOPEN >

E-book ‘Ontwikkel een veilig teamklimaat

Psychologische veiligheid: Het verborgen fundament voor teamsucces.

Als een organisatie het echt goed wil doen in een wereld waar innovatie een verschil kan maken, is het niet genoeg om slimme, gemotiveerde mensen in je team te hebben. We moeten ervoor zorgen dat die getalenteerde koppen op kritieke momenten hun kennis kunnen inzetten. We moeten elkaar vertrouwen, risico’s durven nemen, op ons gezicht durven gaan, fouten delen, feedback geven en hieruit leren. Psychologische veiligheid ligt hier aan de basis.

E-BOOK KOPEN >

E-book ‘Emotionele intelligentie

In 5 vragen naar zelf-regulatie

Emotionele intelligentie is de vaardigheid die je toelaat om je eigen emoties te herkennen, te doseren en te reguleren en waar je in staat bent om constructief om te gaan met de emoties van de ander.

Het gaat dus in eerste instantie over jezelf en de vaardigheden om met je eigen emoties om te gaan en te gebruiken in bepaalde situaties. Maar daar stopt het niet. Het gaat ook nog over de ander. Zo is emotionele intelligentie ook de vaardigheid om emoties te kunnen (h)erkennen bij anderen, empathisch zijn en in die mate sociaal vaardig zijn om constructief met de emoties van een ander om te kunnen gaan.

E-BOOK KOPEN >

Let’s talk

Vragen over ons aanbod?

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.