Aanbod E-books

Onze e-books

Dankzij de kruisbestuiving tussen de experten van The Tipping Point en de concrete cases van onze klanten hebben we doorheen de jaren heel wat expertise opgebouwd rond verscheidene ‘skills’. Wij vonden dat het tijd werd om deze expertise ook buiten onze (online) opleidingen te delen. Vandaar dat je hier ook individueel e-books kan aankopen rond ‘skills’ die alleen maar belangrijker gaan worden in de toekomst. In elk van deze e-books halen we de wetenschap uit de donkere kelders en vertalen we deze naar onze dagdagelijkse realiteit. Bereid je voor op inhoudelijke ‘deep dives’, uitgewerkte cases, templates om zelf mee aan de slag te gaan en een heleboel oefeningen.

IN THE PICTURE

E-book ‘Online Faciliteren’

Haal het maximum uit jouw online meetings & workshops!

In dit e-book ontdekken we samen met jou de oneindige mogelijkheden van digitale tools, we onderzoeken welke werkvormen we best inzetten om het maximale uit de groep te halen en we gieten de verschillende stappen in een flow als houvast voor je eigen facilitaties.

E-BOOK KOPEN >

Andere E-books …

E-book ‘Online Trainen’

In 4 stappen naar een lerend brein

In dit e-book nemen we je mee op reis door ons lerende brein. Als we begrijpen hoe ons brein leert, kunnen we met eenvoudige principes deelnemers ondersteunen om op een aangename en duurzame manier nieuwe leerstof te verwerken en op te slaan. Deze principes noemen we breinprincipes. In dit e-book vind je per principe concrete actiepunten, ‘best practices’, checklists met onze favoriete tools en vuistregels om jouw online training een ‘brainboost’ te geven.

E-BOOK KOPEN >

E-book ‘Feedback geven & ontvangen’

Naar een mindset van free flowing feedback

De steeds complexer wordende vormen van samenwerken, maken dat feedback een onoverkomelijke ‘skill of the future’ wordt. Organisaties met een feedbackcultuur weten dat het delen van feedback persoonlijke groei, innovatie en een continue stroom van leren en aanpassen zal stimuleren.

E-BOOK KOPEN >

E-book ‘Focus bewaren in rumoerige tijden’

Focus in the spotlight

Nooit was er meer afleiding dan vandaag. De hoeveelheid prikkels die elke dag op ons afkomt, is sinds de jaren tachtig vervijfvoudigd. Aan de ene kant is dat natuurlijk allemaal spannend. We houden er wel van om te werken in een dynamische omgeving, waar je wordt uitgedaagd om een maximale impact te hebben… kicken!

E-BOOK KOPEN >

E-book ‘Veerkracht in tijden van verandering’

Samen naar een veerkrachtig brein

Vandaag krijgen we al een voortdurende stroom aan veranderingen over ons heen. In de toekomst zullen de golven van verandering nog aanzwellen en elkaar steeds sneller opvolgen. Dit alles doet beroep op onze veerkracht.

E-BOOK KOPEN >

E-book ‘Psychologische veiligheid’

How to feel safe in our team

Als een organisatie het echt goed wil doen in een wereld waar innovatie een verschil kan maken, is het niet genoeg om slimme, gemotiveerde mensen in je team te hebben. We moeten ervoor zorgen dat die getalenteerde koppen op kritieke momenten hun kennis kunnen inzetten. We moeten elkaar vertrouwen, risico’s durven nemen, op ons gezicht durven gaan, fouten delen, feedback geven en hieruit leren. Psychologische veiligheid ligt hier aan de basis.

E-BOOK KOPEN >

E-book ‘Emotionele intelligentie

In 5 vragen naar zelf-regulatie

Emotionele intelligentie is de vaardigheid die je toelaat om je eigen emoties te herkennen, te doseren en te reguleren en waar je in staat bent om constructief om te gaan met de emoties van de ander.

Het gaat dus in eerste instantie over jezelf en de vaardigheden om met je eigen emoties om te gaan en te gebruiken in bepaalde situaties. Maar daar stopt het niet. Het gaat ook nog over de ander. Zo is emotionele intelligentie ook de vaardigheid om emoties te kunnen (h)erkennen bij anderen, empathisch zijn en in die mate sociaal vaardig zijn om constructief met de emoties van een ander om te kunnen gaan.

E-BOOK KOPEN >

Let’s talk

Vragen over ons aanbod?

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.