Breakfast & discover | Zet de stap naar een cultuur van continue feedback

Breakfast & discover | Zet de stap naar een cultuur van continue feedback

Wat kan je verwachten?

‘We moeten iets doen aan de feedbackcultuur… .’ In veel organisaties is dit een veelgehoorde zin. Feedback top of mind zetten, is en blijft een uitdaging voor H.R.. Niemand moet overtuigd worden dat feedback de zogenaamde ‘breakfast for champions’ is en dat voldoende constructieve feedback zorgt voor betere samenwerking, performance en innovatie. Maar het blijft een uitdaging om medewerkers en leidinggevenden te overtuigen om dit (nog) meer en (nog) beter te doen.

Ontdek in deze sessie de elementen waarmee je moet rekening houden, de skills waar je kan op inzetten en welke leerinstrumenten je wanneer kan gebruiken. In co-creatie met onze klanten hebben we tal van trajecten opgezet die we graag in deze interactieve sessie uit de doeken doen. Get inspired en ga zelf aan de slag!

Bekijk het programma

Voor wie?

Deze gratis sessie is voorbehouden voor zowel (interne) H.R. en Learning & Development professionals, als voor mensen die een specifieke code hebben ontvangen om zich in te schrijven.

Behoor je niet tot deze doelgroep (bv. leidinggevenden of freelance-trainers), maar ben je wel geïnteresseerd, geef dan een seintje op info@thetippingpoint.be. Als er nog plaats over is, schuiven je met plezier erbij.

Meer van dat?

Op het einde van de discoversessie is er een (vrijblijvend) Q&A-moment ingebouwd én indien gewenst, kan u nadien met één van onze learning architects in een privégesprek verder in de diepte gaan.

Indien u eerder geïnteresseerd bent in de algemene aanpak van onze Virtual Learning Solutions én de verschillende thema’s die we behandelen , bekijk dan zeker onze ‘Lunch & discover-sessies’ waar we ingaan op de methodologie, best practices & een sneak preview geven van verschillende topics & (nieuwe) leerinstrumenten, zowel synchroon als asynchroon. Ontdek hier welke er nog gepland staan.

Trainers

Meer info

 

Wil je weten wat we nog doen rond het topic ‘Feedback’?

Ontdek het hier >

0 Reacties