Change en het brein

Change en het brein

Change en het brein

Ons brein is ‘gebouwd’ om verandering te weerstaan. Onze hersenen zijn geëvolueerd om gedrag te automatiseren in de hersenstam zodat we er verder niet over na hoeven te denken. Dat vergroot nu eenmaal de overlevingskans. Pas als de ‘dierlijke hersengebieden’ noodzaak voelen om te veranderen – bijvoorbeeld door een levensbedreigende situatie of sterk lijden – zijn we geneigd daadwerkelijk te veranderen. Omdat dat gelukkig maar weinig gebeurt, moeten we onze hersenen een handje helpen als we gedragsverandering willen bereiken.

De laatste jaren is er veel kennis naar boven gekomen vanuit neurocognitieve hoek over leer- en verandertrajecten in onze hersenen. Bij de opzet en begeleiding van verandertrajecten is het belangrijk dat we rekening houden met deze wetenschappelijke kennis zodat we condities kunnen creëren waaronder het brein zich het beste aanpast, leert en ontwikkelt. Uit deze onderzoeken blijkt dat efficiënt werken, vergaderen en leren bevorderd kunnen worden door het toepassen van enkele simpele ‘Brain hacks’.

The Tipping Point heeft deze belangrijkste inzichten in de neurowetenschap gebundeld in 7 breinprincipes die zorgen voor de gewenste gedragsverandering.

PROGRAMMA

  • Ons brein als automatische piloot: het vormen van leerpaden
  • Principe van neuroplasticiteit: het maakbare brein
  • De invloed van verandering op ons brein
  • Introductie in de 7 breinprincipes rond verandering & leren
> Alle events

Datum

19 jan 2017

Locatie

Op locatie
Categorie
The Tipping Point

Organisator

The Tipping Point
Telefoon
015/68 26 10
Email
info@thetippingpoint.be
QR Code

0 Reacties