Gratis demodag | Stress & burn-out

Gratis demodag | Stress & burn-out

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt mentale gezondheid hét arbeidsrisico van de nabije toekomst. Psychische problemen, waaronder stress en burn-out liggen dan ook aan de oorzaak van heel wat ziekteverzuim. De impact van een burn-out is niet alleen zeer voelbaar voor de medewerker zelf, het kan ook onrust veroorzaken binnen de hele organisatie.

Om die reden hebben wij een interactief opleidingstraject ontwikkeld om organisaties te ondersteunen bij het opzetten, uitrollen en evalueren van leerinterventies rond de preventie, het omgaan met en de re-integratie van en na stress & burn-out.

Op 1 december 2016 stellen wij graag deze leerinterventies aan u voor. In het eerste deel zullen we onze brain based methodologie rond stress en burn-out voorstellen. We vertrekken van de impact van stress op het brein om zo een aantal vragen te beantwoorden. Wat verandert er in ons lichaam tijdens stress? Hoe kan ik deze op tijd herkennen? Welk effect heeft dit op onze hersenfuncties en bijgevolg onze prestaties? En vooral, kunnen we dit beïnvloeden?
In een tweede deel tonen we jullie hoe wij deze methodologie toepassen op verschillende doelgroepen, waaronder medewerkers, leidinggevenden, HR-medewerkers en vakbonden. Wat is mijn verantwoordelijkheid als medewerker in dit verhaal? Waar begint en eindigt mijn rol als leidinggevende of HR? Welke technieken bestaan er om stress bij uw medewerkers preventief te herkennen en hoe maak ik dit bespreekbaar? Hoe draag ik zorg voor mijn team? Wat kan ik doen om de terugkeer naar de werkvloer na een burn-out zo soepel mogelijk te laten verlopen? En hoe betrek ik syndicale partners mee in dit verhaal?

Hopelijk tot in Mechelen op 01 december!

> Alle events

Datum

01 dec 2016

Tijd

13:00 - 16:30

Kosten

Gratis

Locatie

Via Via Reiscafé Mechelen
Zandpoortvest 50, Mechelen
Categorie
The Tipping Point

Organisator

The Tipping Point
Telefoon
015/68 26 10
Email
info@thetippingpoint.be
X
QR Code

0 Reacties