L&D Proeverijen 2018

L&D Proeverijen

L&D Proeverijen 2018

Op 25 januari 2018 zijn het de jaarlijkse Learning & Development proeverijen van Stimulearning.

The Tipping Point pakt dit jaar uit met twee compleet nieuwe presentaties:

1. Neurowetenschap: de mythes ontkracht!

Neurowetenschappelijk onderzoek produceerde al een overvloed aan bevindingen, ook op het gebied van leren en ontwikkelen. Vooral de educatieve neurowetenschap biedt een goudmijn aan informatie voor L&D professionals. Helaas blijven veel van deze waardevolle inzichten verborgen in de donkere kelders van de wetenschap. Daardoor worden ze ofwel niet gebruikt ofwel verkeerdelijk vertaald naar de praktijk. Deze misvattingen van ons lerende brein worden ook neuromythes genoemd en vormen de basis van deze interactieve sessie. Wat weten we al met zekerheid en wat is pertinent onwaar? 

Verwacht je aan een inspirerende en dynamische workshop met tips en tricks voor jezelf (als L&D professional) én je organisatie.

Spreker: Katelijn Nijsmans

2. De zin en onzin van stress & burn-out opleidingen

We moeten iets doen rond de preventie van stress & burn-out binnen onze organisatie!” Vaak wordt bij deze woorden tegelijkertijd in de richting van HR of L&D gekeken. Naast welzijnsenquêtes om de werkdruk en het niveau van stress in kaart te brengen, worden er meer en meer opleidingen rond dit thema in het leven geroepen. Maar in hoeverre kan je thema’s als ‘veerkracht, stress & burn-out’ effectief trainen in classroom opleidingen? Tot waar kan je met deze initiatieven gaan en waar ligt de grens? 

Tijdens deze interactieve sessie gebruiken we de biologie van ons gedrag als antwoord op deze vragen. Verwacht je aan een inspirerende sessie met concrete tips & tricks rond het organiseren van stress & burn-out trainingen.

Sprekers: Michel De Gieter & Tom Nijsmans

> Alle events

Datum

25 jan 2018

Locatie

Blue Point Brussels
Reyerslaan 80, 1030 Brussel
The Tipping Point

Organisator

The Tipping Point
Telefoon
015/68 26 10
Email
info@thetippingpoint.be
X
QR Code

0 Reacties