Workshop | De neuropsychologie van powerpoint

De neuropsychologie van powerpoint

Workshop | De neuropsychologie van powerpoint

Another Powerpoint?! In veel organisaties kan er geen presentatie meer gegeven worden zonder dat er een PowerPoint (of één van de programma’s die er op lijken) wordt getoond. Het is bijna alsof we vergeten zijn hoe we moeten presenteren zonder. Dit heeft helaas geleid tot veel saaie, routine presentaties waarbij slides en hand-outs éénzelfde doel dienen, ook wel ‘Death by PowerPoint’ genoemd.

Het gebruik van PowerPoint is echter vaak op z’n plaats, gezien de neurowetenschappen al lang duiden op het belang van deze visuele ondersteuning bij het leren. Van al onze waarnemingen is de visuele de meest dominante. Toch blijkt dat deelnemers veel van de gepresenteerde inhoud vergeten. Dit kan grotendeels voorkomen worden door methoden te gebruiken die aansluiten bij hoe het brein aandacht richt, begrijpt en informatie verwerkt. (Ja, ook wanneer het gaat over het presenteren van cijfers!)

Tijdens deze interactieve workshop ligt de klemtoon dan ook op het praktisch toepassen van deze methoden in een eigen PowerPoint/Keynote presentatie.

Zin om er een hele daguitstap van te maken? Bekijk dan ook onze workshop Verankeren van gedragsverandering die op dezelfde dag in de voormiddag plaatsvindt.

Ontdek het programma Bekijk alle events Download het overzicht

Trainers

> Alle events

Datum

06 dec 2018

Tijd

13:00 - 16:30

Kosten

€325

Locatie

Via Via Reiscafé Mechelen
Zandpoortvest 50, Mechelen
Categorie
The Tipping Point

Organisator

The Tipping Point
Telefoon
015/68 26 10
Email
info@thetippingpoint.be
X
QR Code

0 Reacties