Learning Labs – De feedback-achillespees

Breng jouw feedbacktriggers in kaart

In Learning Lab ‘De feedback-achillespees’ zetten we drie soorten triggers op een rij die je uit evenwicht kunnen brengen en bekijken we drie strategieën om hiermee om te gaan.

Er zijn verschillende redenen die ervoor kunnen zorgen dat het vervelend is om feedback te ontvangen. Misschien vind je dat de persoon niet de juiste positie heeft om die feedback te geven? Of misschien vind je de feedback compleet onterecht.

“De eerste stap wanneer je feedback ontvangt is om na te gaan wat jou precies raakt of frustreert.”

We onderscheiden drie soorten triggers: waarheidstriggers, relatietriggers en identiteitstriggers. De cocktail van de context, jouw ervaringen en jouw persoonlijkheid bepalen of en hoe hard je getriggerd wordt. Het is dus belangrijk om de verschillende triggers goed van elkaar te onderscheiden en het effect ervan te kennen op jezelf.

Inhoud

In dit Learning Lab bouwen de vier werkvormen op elkaar verder om het topic niet alleen te begrijpen maar ook te kunnen toepassen op jezelf.

In de explainer movie worden drie feedback triggers op een rijtje gezet.

 

In de deepdive wordt de theorie uitgelegd in een E-magazine en onderzoeken we wat je kan doen om met de triggers om te gaan.

De processing is een E-quiz om voor jezelf goed het onderscheid te kunnen maken tussen de verschillende triggers.

De self reflection is een oefening om voor de laatste feedback die je kreeg te onderzoeken om welke trigger het ging en hoe je hier in de toekomst mee kan omgaan.

Waarom werken met learning labs?

We geloven dat de lerende centraal gezet moet worden en toegang moet hebben tot de inhoud wanneer en waar hij die nodig heeft. Deze learner centric approach houdt in dat we de lerende in staat stellen om autonoom aan de slag te gaan met de ‘content’ en ‘skills’ die op dat moment specifieke vragen beantwoorden of specifieke problemen oplossen. Daarom hebben we Learning Labs ontwikkeld.

Klik hier om een voorbeeld te zien van de learning lab ‘Veerkracht in kaart’.

VOORBEELD >

Wat is een learning lab?

Een Learning Lab is een verzameling van e-content rond een specifiek topic. Deze content wordt in verschillende formats gegoten. Zo kan de lerende video’s bekijken over het topic, verdiepende e-magazines lezen, deelnemen aan e-quizzen, een kijkje nemen in de online bibliotheek, challenges aangaan en reflecteren over zichzelf.
Als organisatie krijg je url-links van deze formats aangeleverd die je zelf op je eigen platform kan plaatsen.

Het bite-sized karakter van deze onderdelen zorgt ervoor dat deze ingezet kunnen worden als stand-alone leerinitiatieven, maar evenzeer geïmplementeerd kunnen worden als deel van een grotere learning journey.

VOORBEELD >
Methodiek

De lerende gaat autonoom aan de slag met de werkvormen en verdiept zich in een topic waarna hij/zij dit toepast op zichzelf.

Skills

Dit Learning Lab ondersteunt volgende skills:

  • Feedback
  • Psychologische veiligheid
Praktisch

Duurtijd: 20 min. per Learning Lab.
Tool: MP4, HTML, interactieve PDF
Taal: NL, FR

In the picture

WERKEN MET TOOLBOXEN?

Geef je trainingen zelf en leer van en met elkaar!

MEER INFO >

Benieuwd naar onze andere topics?

Onze events

The Tipping Point houdt de vinger aan de pols en onderzoekt voor u welke skills essentieel worden in de toekomst & hoe u die kunt implementeren in uw organisatie. Wij delen graag deze kennis met u via verschillende events.

Onze formats

Liever op maat?

Benieuwd naar hoe ons team van learning architects jouw leervraag vanuit verschillende expertises bekijkt?

> Contacteer ons
Let’s talk

Vragen over ons aanbod?

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.