Learning Labs – Down-time

Hoe pauze je brein veerkrachtiger maakt

In Learning Lab ‘Down-time’ onderzoeken we op welke manier pauze onze veerkracht versterkt. Je krijgt vijf uitdagingen voorgeschoteld die je kan integreren in het dagelijks leven om je down-time te verhogen met telkens de wetenschappelijke onderbouw. Challenge accepted?

Heb jij soms het gevoel dat je hersenen permanent op volle toeren draaien? Vind je nauwelijks een moment van rust? Dringend tijd om daar verandering in te brengen.


“Uit onderzoek blijkt dat je brein regelmatig een pauze gunnen veel meer oplevert dan onafgebroken ingespannen doorwerken.”

Je brein heeft deze momenten van down-time niet alleen nodig om energie bij te tanken, briljante inzichten die je helpen een complex probleem op te lossen komen bijna altijd als je algemene breinactiviteit laag is, als je iets doet dat repetitief is of weinig mentale kracht kost.

Inhoud

In dit Learning Lab bouwen de vier werkvormen op elkaar verder om het topic niet alleen te begrijpen maar ook te kunnen toepassen op jezelf.

In de explainer movie wordt toegelicht waarom pauze onze veerkracht versterkt.

In de deepdive krijg je vijf challenges voorgeschoteld die je kan toepassen in het dagelijks leven met een wetenschappelijke onderbouw.

In de online bibliotheek kan je tal van boeken en video’s vinden om je verder te verdiepen in het topic.

De self reflection is een drie-stappenplan om jouw huidige (good, bad en ugly) gewoontes in kaart te brengen en nieuwe gewoontes te installeren.

Waarom werken met learning labs?

We geloven dat de lerende centraal gezet moet worden en toegang moet hebben tot de inhoud wanneer en waar hij die nodig heeft. Deze learner centric approach houdt in dat we de lerende in staat stellen om autonoom aan de slag te gaan met de ‘content’ en ‘skills’ die op dat moment specifieke vragen beantwoorden of specifieke problemen oplossen. Daarom hebben we Learning Labs ontwikkeld.

Klik hier om een voorbeeld te zien van de learning lab ‘Veerkracht in kaart’.

VOORBEELD >

Wat is een learning lab?

Een Learning Lab is een verzameling van e-content rond een specifiek topic. Deze content wordt in verschillende formats gegoten. Zo kan de lerende video’s bekijken over het topic, verdiepende e-magazines lezen, deelnemen aan e-quizzen, een kijkje nemen in de online bibliotheek, challenges aangaan en reflecteren over zichzelf.
Als organisatie krijg je url-links van deze formats aangeleverd die je zelf op je eigen platform kan plaatsen.

Het bite-sized karakter van deze onderdelen zorgt ervoor dat deze ingezet kunnen worden als stand-alone leerinitiatieven, maar evenzeer geïmplementeerd kunnen worden als deel van een grotere learning journey.

VOORBEELD >
Methodiek

De lerende gaat autonoom aan de slag met de werkvormen en verdiept zich in een topic waarna hij/zij dit toepast op zichzelf.

Skills

Dit Learning Lab ondersteunt volgende skills:

  • Veerkracht
Praktisch

Duurtijd: 20 min. per Learning Lab.
Tool: MP4, HTML, interactieve PDF
Taal: NL, FR

In the picture

WERKEN MET TOOLBOXEN?

Geef je trainingen zelf en leer van en met elkaar!

MEER INFO >

Benieuwd naar onze andere topics?

Onze events

The Tipping Point houdt de vinger aan de pols en onderzoekt voor u welke skills essentieel worden in de toekomst & hoe u die kunt implementeren in uw organisatie. Wij delen graag deze kennis met u via verschillende events.

Onze formats

Liever op maat?

Benieuwd naar hoe ons team van learning architects jouw leervraag vanuit verschillende expertises bekijkt?

> Contacteer ons
Let’s talk

Vragen over ons aanbod?

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.