Learning Labs – Grrr… Feedback!

Krijg inzicht in waarom ons brein niet houdt van feedback

In Learning Lab ‘Grrr… feedback!’ bekijken we waarom het zo vervelend kan zijn om feedback te ontvangen. We hebben allemaal een sociaal brein waardoor afwijzing letterlijk én figuurlijk pijn doet. Als reactie hierop treden onze oerinstincten in werking. We onderzoeken hoe deze tot uiting komen in de 21ste eeuw

Feedback kan soms eng zijn of zelfs pijn doen. En dat is logisch als je naar ons verleden kijkt. Wij mensen zijn sociale dieren. We hebben altijd in groepen geleefd en dat is niet zonder reden. Om onszelf te beschermen tegen gevaar, om voedsel te vinden en zeker bij de geboorte hadden we elkaar nodig.

“Met andere woorden, hoe beter we in de groep lagen, hoe hoger onze overlevingskansen.”

En daarom zijn we ook vandaag nog bedraad om ‘erbij te horen’. In deze Learning Lab bekijken we waarom ons sociale brein feedback ontvangen soms moeilijk maakt en hoe we dit mechanisme kunnen omzeilen.

Inhoud

In dit Learning Lab bouwen de vier werkvormen op elkaar verder om het topic niet alleen te begrijpen maar ook te kunnen toepassen op jezelf.

In de explainer movie wordt ons sociaal brein gekaderd en wordt uitgelegd waarom we het risico op afwijzing liever vermijden.

In de deepdive wordt de theorie uitgelegd in een E-magazine en bekijken we wat er gebeurt wanneer we worden afgewezen.

De processing is een video quiz over ons sociaal brein.

De self reflection staan we stil bij de manier waarop jouw oerinstincten tot uiting komen wanneer je feedback ontvangt die je raakt.

Waarom werken met learning labs?

We geloven dat de lerende centraal gezet moet worden en toegang moet hebben tot de inhoud wanneer en waar hij die nodig heeft. Deze learner centric approach houdt in dat we de lerende in staat stellen om autonoom aan de slag te gaan met de ‘content’ en ‘skills’ die op dat moment specifieke vragen beantwoorden of specifieke problemen oplossen. Daarom hebben we Learning Labs ontwikkeld.

Klik hier om een voorbeeld te zien van de learning lab ‘Veerkracht in kaart’.

VOORBEELD >

Wat is een learning lab?

Een Learning Lab is een verzameling van e-content rond een specifiek topic. Deze content wordt in verschillende formats gegoten. Zo kan de lerende video’s bekijken over het topic, verdiepende e-magazines lezen, deelnemen aan e-quizzen, een kijkje nemen in de online bibliotheek, challenges aangaan en reflecteren over zichzelf.
Als organisatie krijg je url-links van deze formats aangeleverd die je zelf op je eigen platform kan plaatsen.

Het bite-sized karakter van deze onderdelen zorgt ervoor dat deze ingezet kunnen worden als stand-alone leerinitiatieven, maar evenzeer geïmplementeerd kunnen worden als deel van een grotere learning journey.

VOORBEELD >
Methodiek

De lerende gaat autonoom aan de slag met de werkvormen en verdiept zich in een topic waarna hij/zij dit toepast op zichzelf.

Skills

Dit Learning Lab ondersteunt volgende skills:

  • Feedback
  • Psychologische veiligheid
Praktisch

Duurtijd: 20 min. per Learning Lab.
Tool: MP4, HTML, interactieve PDF
Taal: NL, FR

In the picture

WERKEN MET TOOLBOXEN?

Geef je trainingen zelf en leer van en met elkaar!

MEER INFO >

Benieuwd naar onze andere topics?

Onze events

The Tipping Point houdt de vinger aan de pols en onderzoekt voor u welke skills essentieel worden in de toekomst & hoe u die kunt implementeren in uw organisatie. Wij delen graag deze kennis met u via verschillende events.

donderdag november 9
donderdag november 23
donderdag januari 25
donderdag februari 8
donderdag mei 30
Geen evenementen gevonden!

Onze formats

Liever op maat?

Benieuwd naar hoe ons team van learning architects jouw leervraag vanuit verschillende expertises bekijkt?

> Contacteer ons
Let’s talk

Vragen over ons aanbod?

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.