Learning Labs – Jouw stijl

Versterk je feedbackstijl

In Learning Lab ‘Jouw stijl’ onderscheiden we vier feedbackstijlen gebaseerd op twee assen. We onderzoeken wat jouw voorkeursstijl is en in welke situaties je best switcht tussen de stijlen.

Ieder van ons heeft zijn eigen feedbackstijl.


“In het algemeen zijn je voorkeuren over de manier waarop je feedback geeft, gebaseerd op wat jij denkt dat goede feedback is en op hoe jij graag feedback zou willen krijgen.”

Vind jij het bijvoorbeeld leuk om rauwe, ongesneden feedback te krijgen? Dan is de kans groot dat ook jij direct bent wanneer je feedback geeft. En zo ontwikkelt ieder zijn eigen stijl. In totaal worden er 4 stijlen onderscheiden. Je bent uiteraard perfect in staat om te switchen tussen alle verschillende stijlen wanneer dat nodig is.

Inhoud

In dit Learning Lab bouwen de vier werkvormen op elkaar verder om het topic niet alleen te begrijpen maar ook te kunnen toepassen op jezelf.

In de explainer movie worden de vier feedbackstijlen gekaderd.

In de deepdive wordt de theorie uitgelegd in een E-magazine op basis van een fictief team waarbij elk teamlid een andere stijl verkiest.

De processing is een E-quiz om de verschillende stijlen te leren herkennen op basis van specifieke overtuigingen.

In de self reflection word je uitgedaagd om je eigen voorkeursstijl te onderzoeken en je aandachtspunten om feedback te geven te definiëren.

Waarom werken met learning labs?

We geloven dat de lerende centraal gezet moet worden en toegang moet hebben tot de inhoud wanneer en waar hij die nodig heeft. Deze learner centric approach houdt in dat we de lerende in staat stellen om autonoom aan de slag te gaan met de ‘content’ en ‘skills’ die op dat moment specifieke vragen beantwoorden of specifieke problemen oplossen. Daarom hebben we Learning Labs ontwikkeld.

Klik hier om een voorbeeld te zien van de learning lab ‘Veerkracht in kaart’.

VOORBEELD >

Wat is een learning lab?

Een Learning Lab is een verzameling van e-content rond een specifiek topic. Deze content wordt in verschillende formats gegoten. Zo kan de lerende video’s bekijken over het topic, verdiepende e-magazines lezen, deelnemen aan e-quizzen, een kijkje nemen in de online bibliotheek, challenges aangaan en reflecteren over zichzelf.
Als organisatie krijg je url-links van deze formats aangeleverd die je zelf op je eigen platform kan plaatsen.

Het bite-sized karakter van deze onderdelen zorgt ervoor dat deze ingezet kunnen worden als stand-alone leerinitiatieven, maar evenzeer geïmplementeerd kunnen worden als deel van een grotere learning journey.

VOORBEELD >
Methodiek

De lerende gaat autonoom aan de slag met de werkvormen en verdiept zich in een topic waarna hij/zij dit toepast op zichzelf.

Skills

Dit Learning Lab ondersteunt volgende skills:

  • Feedback
  • Psychologische veiligheid
Praktisch

Duurtijd: 20 min. per Learning Lab.
Tool: MP4, HTML, interactieve PDF
Taal: NL, FR

In the picture

WERKEN MET TOOLBOXEN?

Geef je trainingen zelf en leer van en met elkaar!

MEER INFO >

Benieuwd naar onze andere topics?

Onze events

The Tipping Point houdt de vinger aan de pols en onderzoekt voor u welke skills essentieel worden in de toekomst & hoe u die kunt implementeren in uw organisatie. Wij delen graag deze kennis met u via verschillende events.

Onze formats

Liever op maat?

Benieuwd naar hoe ons team van learning architects jouw leervraag vanuit verschillende expertises bekijkt?

> Contacteer ons
Let’s talk

Vragen over ons aanbod?

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.