Learning Labs – Let’s SCARF!

Ontdek jouw drijfveren in het samenwerken

In Learning Lab ‘Let’s SCARF’ bekijken we het SCARF-model als middel om gevoeligheden en voorkeuren van onze teamgenoten en onszelf beter te plaatsen.

Onze rugzak zal voor een groot stuk bepalen waar onze gevoelige plekken liggen in de samenwerking met anderen. De ene persoon is er gevoelig voor wanneer iemand niet transparant communiceert, terwijl de tenen van een ander beginnen krullen wanneer haar mening niet wordt gevraagd.

“Het SCARF-model kan helpen om zicht te krijgen op de rugzak van je teamgenoten en te begrijpen waarom ze soms gevoelig reageren.”

Wanneer je hier dan ook nog eens rekening mee houdt, zal de samenwerking alleen maar vlotter verlopen.

Inhoud

In dit Learning Lab bouwen de vier werkvormen op elkaar verder om het topic niet alleen te begrijpen maar ook te kunnen toepassen op jezelf.

In de explainer movie wordt het SCARF-model toegelicht met toepassing in de praktijk.

In de deepdive wordt de theorie uitgelegd in een E-magazine op basis van een koppel dat het erop waagt om hun huis samen te renoveren.

De processing is een geanimeerde video over het SCARF-model van David Rock.

In de self reflection word je uitgedaagd om je eigen SCARF in kaart te brengen.

Waarom werken met learning labs?

We geloven dat de lerende centraal gezet moet worden en toegang moet hebben tot de inhoud wanneer en waar hij die nodig heeft. Deze learner centric approach houdt in dat we de lerende in staat stellen om autonoom aan de slag te gaan met de ‘content’ en ‘skills’ die op dat moment specifieke vragen beantwoorden of specifieke problemen oplossen. Daarom hebben we Learning Labs ontwikkeld.

Klik hier om een voorbeeld te zien van de learning lab ‘Veerkracht in kaart’.

VOORBEELD >

Wat is een learning lab?

Een Learning Lab is een verzameling van e-content rond een specifiek topic. Deze content wordt in verschillende formats gegoten. Zo kan de lerende video’s bekijken over het topic, verdiepende e-magazines lezen, deelnemen aan e-quizzen, een kijkje nemen in de online bibliotheek, challenges aangaan en reflecteren over zichzelf.
Als organisatie krijg je url-links van deze formats aangeleverd die je zelf op je eigen platform kan plaatsen.

Het bite-sized karakter van deze onderdelen zorgt ervoor dat deze ingezet kunnen worden als stand-alone leerinitiatieven, maar evenzeer geïmplementeerd kunnen worden als deel van een grotere learning journey.

VOORBEELD >
Methodiek

De lerende gaat autonoom aan de slag met de werkvormen en verdiept zich in een topic waarna hij/zij dit toepast op zichzelf.

Skills

Dit Learning Lab ondersteunt volgende skills:

  • Feedback
  • Psychologische veiligheid
Praktisch

Duurtijd: 20 min. per Learning Lab.
Tool: MP4, HTML, interactieve PDF
Taal: NL, FR

In the picture

WERKEN MET TOOLBOXEN?

Geef je trainingen zelf en leer van en met elkaar!

MEER INFO >

Benieuwd naar onze andere topics?

Onze events

The Tipping Point houdt de vinger aan de pols en onderzoekt voor u welke skills essentieel worden in de toekomst & hoe u die kunt implementeren in uw organisatie. Wij delen graag deze kennis met u via verschillende events.

Onze formats

Liever op maat?

Benieuwd naar hoe ons team van learning architects jouw leervraag vanuit verschillende expertises bekijkt?

> Contacteer ons
Let’s talk

Vragen over ons aanbod?

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.