Learning Labs – Mijn brein gekaapt

Raak bekend met jouw stresstriggers

In Learning Lab ‘Mijn brein gekaapt’ bekijken wat er in ons brein gebeurt op het moment dat we geconfronteerd worden met triggers of met stressvolle omstandigheden.

Wanneer alles goed en vlot loopt is het makkelijk om veerkracht aan de dag te leggen. Maar over hoeveel veerkracht je écht beschikt, wordt pas zichtbaar in tijden van stress of wanneer we worden geconfronteerd met veranderingen. Waarom, wanneer en hoe dit gebeurt, is iets heel persoonlijks.

“Om echt een beeld te krijgen van je eigen veerkracht is het interessant om jouw triggers onder de loep te nemen en te bekijken wat deze met je doen.”

En wanneer je deze triggers goed kent, kan dit je helpen om veerkrachtiger te gaan reageren in bepaalde situaties.

Inhoud

In dit Learning Lab bouwen de vier werkvormen op elkaar verder om het topic niet alleen te begrijpen maar ook te kunnen toepassen op jezelf.

In de explainer movie wordt de opbouw van ons brein toegelicht en de link met stress.

In de deepdive wordt de theorie uitgelegd in een E-magazine en onderzoeken we hoe een trigger kan leiden tot (ongewenst) gedrag.

De processing is een toolbox met handige apps om met stressmomenten om te gaan.

In de self reflection word je uitgedaagd om je ongewenst gedrag als gevolg van een trigger om te buigen naar gewenst gedrag dat je zelf kiest.

Waarom werken met learning labs?

We geloven dat de lerende centraal gezet moet worden en toegang moet hebben tot de inhoud wanneer en waar hij die nodig heeft. Deze learner centric approach houdt in dat we de lerende in staat stellen om autonoom aan de slag te gaan met de ‘content’ en ‘skills’ die op dat moment specifieke vragen beantwoorden of specifieke problemen oplossen. Daarom hebben we Learning Labs ontwikkeld.

Klik hier om een voorbeeld te zien van de learning lab ‘Veerkracht in kaart’.

VOORBEELD >

Wat is een learning lab?

Een Learning Lab is een verzameling van e-content rond een specifiek topic. Deze content wordt in verschillende formats gegoten. Zo kan de lerende video’s bekijken over het topic, verdiepende e-magazines lezen, deelnemen aan e-quizzen, een kijkje nemen in de online bibliotheek, challenges aangaan en reflecteren over zichzelf.
Als organisatie krijg je url-links van deze formats aangeleverd die je zelf op je eigen platform kan plaatsen.

Het bite-sized karakter van deze onderdelen zorgt ervoor dat deze ingezet kunnen worden als stand-alone leerinitiatieven, maar evenzeer geïmplementeerd kunnen worden als deel van een grotere learning journey.

VOORBEELD >
Methodiek

De lerende gaat autonoom aan de slag met de werkvormen en verdiept zich in een topic waarna hij/zij dit toepast op zichzelf.

Skills

Dit Learning Lab ondersteunt volgende skills:

  • Veerkracht
Praktisch

Duurtijd: 20 min. per Learning Lab.
Tool: MP4, HTML, interactieve PDF
Taal: NL, FR

In the picture

WERKEN MET TOOLBOXEN?

Geef je trainingen zelf en leer van en met elkaar!

MEER INFO >

Benieuwd naar onze andere topics?

Onze events

The Tipping Point houdt de vinger aan de pols en onderzoekt voor u welke skills essentieel worden in de toekomst & hoe u die kunt implementeren in uw organisatie. Wij delen graag deze kennis met u via verschillende events.

donderdag november 9
donderdag november 23
donderdag januari 25
donderdag februari 8
donderdag mei 30
Geen evenementen gevonden!

Onze formats

Liever op maat?

Benieuwd naar hoe ons team van learning architects jouw leervraag vanuit verschillende expertises bekijkt?

> Contacteer ons
Let’s talk

Vragen over ons aanbod?

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.