Learning Labs – Mijn kantelpunt

Breng jouw stresssignalen in kaart

In Learning Lab ‘Mijn kantelpunt’ bekijken wat er in ons lichaam gebeurt wanneer we onder druk komen te staan en onderzoeken we onze eigen stresssignalen die aangeven dat onze positieve stress kantelt naar negatieve stress.

Net zoals alle andere dieren zijn, wij mensen, prima uitgerust om met bepaalde vormen van tegenslag, stress en verandering om te gaan. Het is een mechanisme uit de oertijd waarvan we nog steeds mogen profiteren op korte termijn.

“Wat ons anders maakt dan vele andere dieren is dat voor ons stress zich niet altijd beperkt tot dat korte moment.”

Wij kunnen ook anticiperen op mogelijke stress of op verandering. Om ervoor te zorgen dat die fantastische korte termijn stress-respons niet verandert in een lange termijn roofbouw, is het daarom cruciaal om de reactie van jouw lichaam en gedachten goed in kaart te brengen, zodat je op tijd op de rem kan gaan staan.

Inhoud

In dit Learning Lab bouwen de vier werkvormen op elkaar verder om het topic niet alleen te begrijpen maar ook te kunnen toepassen op jezelf.

In de explainer movie wordt het kantelpunt van positieve stress naar negatieve stress gekaderd.

In de deepdive wordt de theorie uitgelegd in een E-magazine aan de hand van de verschillen tussen de zebra en de mens.

De processing is een presentatie over stresssignalen volgens de metafoor van stoplichten in het verkeer.

In de self reflection word je uitgedaagd om jouw stresssignalen in kaart te brengen die aangeven dat het tijd is om wat gas terug te nemen.

Waarom werken met learning labs?

We geloven dat de lerende centraal gezet moet worden en toegang moet hebben tot de inhoud wanneer en waar hij die nodig heeft. Deze learner centric approach houdt in dat we de lerende in staat stellen om autonoom aan de slag te gaan met de ‘content’ en ‘skills’ die op dat moment specifieke vragen beantwoorden of specifieke problemen oplossen. Daarom hebben we Learning Labs ontwikkeld.

Klik hier om een voorbeeld te zien van de learning lab ‘Veerkracht in kaart’.

VOORBEELD >

Wat is een learning lab?

Een Learning Lab is een verzameling van e-content rond een specifiek topic. Deze content wordt in verschillende formats gegoten. Zo kan de lerende video’s bekijken over het topic, verdiepende e-magazines lezen, deelnemen aan e-quizzen, een kijkje nemen in de online bibliotheek, challenges aangaan en reflecteren over zichzelf.
Als organisatie krijg je url-links van deze formats aangeleverd die je zelf op je eigen platform kan plaatsen.

Het bite-sized karakter van deze onderdelen zorgt ervoor dat deze ingezet kunnen worden als stand-alone leerinitiatieven, maar evenzeer geïmplementeerd kunnen worden als deel van een grotere learning journey.

VOORBEELD >
Methodiek

De lerende gaat autonoom aan de slag met de werkvormen en verdiept zich in een topic waarna hij/zij dit toepast op zichzelf.

Skills

Dit Learning Lab ondersteunt volgende skills:

  • Veerkracht
Praktisch

Duurtijd: 20 min. per Learning Lab.
Tool: MP4, HTML, interactieve PDF
Taal: NL, FR

In the picture

WERKEN MET TOOLBOXEN?

Geef je trainingen zelf en leer van en met elkaar!

MEER INFO >

Benieuwd naar onze andere topics?

Onze events

The Tipping Point houdt de vinger aan de pols en onderzoekt voor u welke skills essentieel worden in de toekomst & hoe u die kunt implementeren in uw organisatie. Wij delen graag deze kennis met u via verschillende events.

Onze formats

Liever op maat?

Benieuwd naar hoe ons team van learning architects jouw leervraag vanuit verschillende expertises bekijkt?

> Contacteer ons
Let’s talk

Vragen over ons aanbod?

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.