Learning Labs – Mijn kijk op veerkracht

Verhelder wat veerkracht voor jou betekent

In Learning Lab ‘Mijn kijk op veerkracht’ ontdekken we de mogelijkheden van onze eigen veerkracht door inzicht te vergaren in wat veerkracht betekent, wat onze triggers zijn en door een zicht krijgen op hoe wij reageren op stress en verandering.

Veerkracht wordt als één van de belangrijkste skills genoemd om in een wereld van continue verandering jezelf als mens te kunnen ontplooien en te kunnen blijven ontwikkelen.

“Veerkracht is de tijd die we nodig hebben om terug recht te veren na tegenslag en om ons aan te passen aan een steeds veranderende omgeving.”

En deze weerbaarheid én ons vermogen om ons aan te passen en te leren (wendbaarheid), heeft ervoor gezorgd dat wij als soort hebben kunnen overleven.
Gelukkig is veerkracht een vaardigheid die we deels kunnen ontwikkelen.

Inhoud

In dit Learning Lab bouwen de vier werkvormen op elkaar verder om het topic niet alleen te begrijpen maar ook te kunnen toepassen op jezelf.

In de explainer movie wordt veerkracht toegelicht als de combinatie tussen wendbaarheid en weerbaarheid.

In de deepdive wordt de theorie uitgelegd aan de hand van vijf stellingen over veerkracht om jouw kijk helder te krijgen.

De processing is een online videobibliotheek met zes video’s over veerkracht.

In de self reflection krijg je verschillende oefeningen voorgeschoteld om jouw kijk op veerkracht helder te krijgen.

Waarom werken met learning labs?

We geloven dat de lerende centraal gezet moet worden en toegang moet hebben tot de inhoud wanneer en waar hij die nodig heeft. Deze learner centric approach houdt in dat we de lerende in staat stellen om autonoom aan de slag te gaan met de ‘content’ en ‘skills’ die op dat moment specifieke vragen beantwoorden of specifieke problemen oplossen. Daarom hebben we Learning Labs ontwikkeld.

Klik hier om een voorbeeld te zien van de learning lab ‘Veerkracht in kaart’.

VOORBEELD >

Wat is een learning lab?

Een Learning Lab is een verzameling van e-content rond een specifiek topic. Deze content wordt in verschillende formats gegoten. Zo kan de lerende video’s bekijken over het topic, verdiepende e-magazines lezen, deelnemen aan e-quizzen, een kijkje nemen in de online bibliotheek, challenges aangaan en reflecteren over zichzelf.
Als organisatie krijg je url-links van deze formats aangeleverd die je zelf op je eigen platform kan plaatsen.

Het bite-sized karakter van deze onderdelen zorgt ervoor dat deze ingezet kunnen worden als stand-alone leerinitiatieven, maar evenzeer geïmplementeerd kunnen worden als deel van een grotere learning journey.

VOORBEELD >
Methodiek

De lerende gaat autonoom aan de slag met de werkvormen en verdiept zich in een topic waarna hij/zij dit toepast op zichzelf.

Skills

Dit Learning Lab ondersteunt volgende skills:

  • Veerkracht
Praktisch

Duurtijd: 20 min. per Learning Lab.
Tool: MP4, HTML, interactieve PDF
Taal: NL, FR

In the picture

WERKEN MET TOOLBOXEN?

Geef je trainingen zelf en leer van en met elkaar!

MEER INFO >

Benieuwd naar onze andere topics?

Onze events

The Tipping Point houdt de vinger aan de pols en onderzoekt voor u welke skills essentieel worden in de toekomst & hoe u die kunt implementeren in uw organisatie. Wij delen graag deze kennis met u via verschillende events.

Onze formats

Liever op maat?

Benieuwd naar hoe ons team van learning architects jouw leervraag vanuit verschillende expertises bekijkt?

> Contacteer ons
Let’s talk

Vragen over ons aanbod?

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.