Ontdek wat jij nodig hebt om je veilig te voelen in team
In Learning Lab ‘Psychologische veiligheid’ bekijken we wat het precies betekent en hoe je het kan installeren binnen jouw team.
Het kan een beetje ‘fluffy’ klinken… Psychologische veiligheid, maar dat is het zeker niet.
“Psychologische veiligheid moet ruimte bieden voor productieve meningsverschillen.”
Psychologische veiligheid is een basisvoorwaarde om open te staan voor feedback en elkaars mening proberen te begrijpen. Logisch, toch? Eén probleem. Vaak hebben we de neiging om ervan uit te gaan dat wat er in ons hoofd zit, ook in het hoofd van de ander zit. We bouwen onze eigen referentiekaders op basis van onze ervaringen, onze waarden, onze overtuigingen en onze persoon. Zo ziet ook de gedachte aan een doel er voor de ene persoon anders uit dan voor de andere. De enige manier om hier eensgezind over te zijn, is om je eigen spelregels te leren kennen en deze te communiceren met jouw collega’s.
Inhoud
In dit Learning Lab bouwen de vier werkvormen op elkaar verder om het topic niet alleen te begrijpen maar ook te kunnen toepassen op jezelf.
In de explainer movie wordt psychologische veiligheid gekaderd.
In de deepdive wordt de theorie uitgelegd in een E-magazine op basis van voetbalploeg ‘FC Hoveland’.
De processing is een E-quiz waarbij mythes die de ronde doen over psychologische veiligheid tegen het licht worden gehouden.
De self reflection word je uitgedaagd om na te denken wat jij nodig hebt om je veilig te voelen in een team.
Waarom werken met learning labs?
We geloven dat de lerende centraal gezet moet worden en toegang moet hebben tot de inhoud wanneer en waar hij die nodig heeft. Deze learner centric approach houdt in dat we de lerende in staat stellen om autonoom aan de slag te gaan met de ‘content’ en ‘skills’ die op dat moment specifieke vragen beantwoorden of specifieke problemen oplossen. Daarom hebben we Learning Labs ontwikkeld.
Klik hier om een voorbeeld te zien van de learning lab ‘Veerkracht in kaart’.
VOORBEELD >Wat is een learning lab?
Een Learning Lab is een verzameling van e-content rond een specifiek topic. Deze content wordt in verschillende formats gegoten. Zo kan de lerende video’s bekijken over het topic, verdiepende e-magazines lezen, deelnemen aan e-quizzen, een kijkje nemen in de online bibliotheek, challenges aangaan en reflecteren over zichzelf.
Als organisatie krijg je url-links van deze formats aangeleverd die je zelf op je eigen platform kan plaatsen.
Het bite-sized karakter van deze onderdelen zorgt ervoor dat deze ingezet kunnen worden als stand-alone leerinitiatieven, maar evenzeer geïmplementeerd kunnen worden als deel van een grotere learning journey.
VOORBEELD >Methodiek
De lerende gaat autonoom aan de slag met de werkvormen en verdiept zich in een topic waarna hij/zij dit toepast op zichzelf.
Skills
Dit Learning Lab ondersteunt volgende skills:
- Feedback
Praktisch
Duurtijd: 20 min. per Learning Lab.
Tool: MP4, HTML, interactieve PDF
Taal: NL, FR
In the picture
Probeer één van onze gratis Learning Labs
Benieuwd naar onze andere topics?
> Feedback
> Veerkracht
> Samenwerken
> Leren
Onze events
The Tipping Point houdt de vinger aan de pols en onderzoekt voor u welke skills essentieel worden in de toekomst & hoe u die kunt implementeren in uw organisatie. Wij delen graag deze kennis met u via verschillende events.
Onze formats
Liever op maat?
Benieuwd naar hoe ons team van learning architects jouw leervraag vanuit verschillende expertises bekijkt?
> Contacteer ons