Learning Labs – Setting the scene

Bereid jouw feedbackgesprek voor

In Learning Lab ‘Setting the scene’ zetten we aandachtspunten op een rijtje om je feedbackgesprek goed voor te bereiden.

Feedback geef je om de ander te helpen. Je kan iemand complimenteren, helpen groeien of aanmoedigen. En toch… loopt het soms mis. Ondanks jouw goede bedoelingen kan feedback soms te direct, aanvallend of misschien te zacht overkomen.

“Daarom is het belangrijk om je goed voor te bereiden voor je effectief aan het feedbackgesprek begint.”

Vergelijk dit met het draaien van een film. Voordat de dialogen effectief plaatsvinden op de set, wordt er veel tijd en energie gestoken in de voorbereiding, ‘setting the scene’. Een western draai je niet op het strand en heeft andere props nodig dan een romantische ‘chickflick’.

Inhoud

In dit Learning Lab bouwen de vier werkvormen op elkaar verder om het topic niet alleen te begrijpen maar ook te kunnen toepassen op jezelf.

In de explainer movie wordt gekaderd op welke manier je het feedbackgesprek best voorbereid.

In de deepdive wordt de theorie uitgelegd aan de hand van een concrete case in een E-magazine en onderzoeken we vier aandachtspunten.

De processing is een E-quiz over verschillende showstoppers die je kunnen tegenhouden om feedback daadwerkelijk te geven.

De self reflection is een call to action om jouw feedback voor te bereiden volgens een praktisch stappenplan.

Waarom werken met learning labs?

We geloven dat de lerende centraal gezet moet worden en toegang moet hebben tot de inhoud wanneer en waar hij die nodig heeft. Deze learner centric approach houdt in dat we de lerende in staat stellen om autonoom aan de slag te gaan met de ‘content’ en ‘skills’ die op dat moment specifieke vragen beantwoorden of specifieke problemen oplossen. Daarom hebben we Learning Labs ontwikkeld.

Klik hier om een voorbeeld te zien van de learning lab ‘Veerkracht in kaart’.

VOORBEELD >

Wat is een learning lab?

Een Learning Lab is een verzameling van e-content rond een specifiek topic. Deze content wordt in verschillende formats gegoten. Zo kan de lerende video’s bekijken over het topic, verdiepende e-magazines lezen, deelnemen aan e-quizzen, een kijkje nemen in de online bibliotheek, challenges aangaan en reflecteren over zichzelf.
Als organisatie krijg je url-links van deze formats aangeleverd die je zelf op je eigen platform kan plaatsen.

Het bite-sized karakter van deze onderdelen zorgt ervoor dat deze ingezet kunnen worden als stand-alone leerinitiatieven, maar evenzeer geïmplementeerd kunnen worden als deel van een grotere learning journey.

VOORBEELD >
Methodiek

De lerende gaat autonoom aan de slag met de werkvormen en verdiept zich in een topic waarna hij/zij dit toepast op zichzelf.

Skills

Dit Learning Lab ondersteunt volgende skills:

  • Feedback
  • Psychologische veiligheid
Praktisch

Duurtijd: 20 min. per Learning Lab.
Tool: MP4, HTML, interactieve PDF
Taal: NL, FR

In the picture

WERKEN MET TOOLBOXEN?

Geef je trainingen zelf en leer van en met elkaar!

MEER INFO >

Benieuwd naar onze andere topics?

Onze events

The Tipping Point houdt de vinger aan de pols en onderzoekt voor u welke skills essentieel worden in de toekomst & hoe u die kunt implementeren in uw organisatie. Wij delen graag deze kennis met u via verschillende events.

Onze formats

Liever op maat?

Benieuwd naar hoe ons team van learning architects jouw leervraag vanuit verschillende expertises bekijkt?

> Contacteer ons
Let’s talk

Vragen over ons aanbod?

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.