Learning Labs – The Mindshift

Buig jouw feedback mindset om

In Learning Lab ‘The Mindshift’ bekijken we mindset als voorwaarde om op een constructieve manier om te gaan met feedback. We geven inzicht in het verschil tussen fixed en growth mindset en reiken praktische handvaten aan om een shift bij jezelf te realiseren. Een echte eye opener dus!

Feedback is de snelste weg naar groei en betere prestaties. Of jij van feedback een gewoonte maakt, is afhankelijk van jouw mindset.

“Met mindset bedoelen we de bril waarmee jij naar de wereld en jezelf kijkt.”

Het is een geheel van ideeën en opvattingen die je over jezelf en jouw eigen ontwikkelbaarheid hebt. Dit heeft uiteraard een grote invloed op de manier waarop je met feedback omgaat. Daarom is het belangrijk om even stil te staan bij jouw eigen mindset. In deze Learning Lab bekijken we bij onszelf wanneer wij feedback ervaren als kritiek en hoe we onze mindset kunnen veranderen.

Inhoud

In dit Learning Lab bouwen de vier werkvormen op elkaar verder om het topic niet alleen te begrijpen maar ook te kunnen toepassen op jezelf.

In de explainer movie wordt het topic gekaderd en wordt het verschil tussen fixed en growth mindset toegelicht.

In de deepdive wordt de theorie uitgelegd in een E-magazine en bekijken we hoe je een fixed mindset kan veranderen in een growth mindset.

De processing is een E-quiz om de fixed en growth mindset stemmetjes bij jezelf te herkennen.
De self reflection is een quick scan om te achterhalen op welke domeinen je een fixed mindset hebt en een oefening om die om te buigen naar een growth mindset.

Waarom werken met learning labs?

We geloven dat de lerende centraal gezet moet worden en toegang moet hebben tot de inhoud wanneer en waar hij die nodig heeft. Deze learner centric approach houdt in dat we de lerende in staat stellen om autonoom aan de slag te gaan met de ‘content’ en ‘skills’ die op dat moment specifieke vragen beantwoorden of specifieke problemen oplossen. Daarom hebben we Learning Labs ontwikkeld.

Klik hier om een voorbeeld te zien van de learning lab ‘Veerkracht in kaart’.

VOORBEELD >

Wat is een learning lab?

Een Learning Lab is een verzameling van e-content rond een specifiek topic. Deze content wordt in verschillende formats gegoten. Zo kan de lerende video’s bekijken over het topic, verdiepende e-magazines lezen, deelnemen aan e-quizzen, een kijkje nemen in de online bibliotheek, challenges aangaan en reflecteren over zichzelf.
Als organisatie krijg je url-links van deze formats aangeleverd die je zelf op je eigen platform kan plaatsen.

Het bite-sized karakter van deze onderdelen zorgt ervoor dat deze ingezet kunnen worden als stand-alone leerinitiatieven, maar evenzeer geïmplementeerd kunnen worden als deel van een grotere learning journey.

VOORBEELD >
Methodiek

De lerende gaat autonoom aan de slag met de werkvormen en verdiept zich in een topic waarna hij/zij dit toepast op zichzelf.

Skills

Dit Learning Lab ondersteunt volgende skills:

  • Feedback
  • Psychologische veiligheid
Praktisch

Duurtijd: 20 min. per Learning Lab.
Tool: MP4, HTML, interactieve PDF
Taal: NL, FR

In the picture

WERKEN MET TOOLBOXEN?

Geef je trainingen zelf en leer van en met elkaar!

MEER INFO >

Benieuwd naar onze andere topics?

Onze events

The Tipping Point houdt de vinger aan de pols en onderzoekt voor u welke skills essentieel worden in de toekomst & hoe u die kunt implementeren in uw organisatie. Wij delen graag deze kennis met u via verschillende events.

Geen evenementen gevonden!

Onze formats

Liever op maat?

Benieuwd naar hoe ons team van learning architects jouw leervraag vanuit verschillende expertises bekijkt?

> Contacteer ons
Let’s talk

Vragen over ons aanbod?

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.