Learning Labs – Wat met acute stress (veerkracht)

Leer omgaan met acute stress

In Learning Lab ‘Mis de bocht niet’ onderzoeken we wat er gebeurt wanneer we onze zelfbeheersing verliezen en wat we kunnen doen om rustig te reageren wanneer we geconfronteerd worden met acute stressmomenten.

Ken je het gezegde “Een oude vos verliest zijn streken niet”? Wel, neuroscience proves you wrong! We zijn wel degelijk in staat om bepaalde zaken te veranderen.

“Uiteraard zijn we deels gebonden aan onze genen, maar we kunnen wel degelijk invloed hebben op vastgeroeste overtuigingen en ingesleten gedachtenpatronen.”

Maar voordat je hersenen ook maar iets gaan veranderen, moeten ze eerst weten waarom. Wanneer je brein ervan overtuigd is dat de verandering nodig is, kan het aanleggen van de nieuwe gewoonte beginnen.

Inhoud

In dit Learning Lab bouwen de vier werkvormen op elkaar verder om het topic niet alleen te begrijpen maar ook te kunnen toepassen op jezelf.

In de explainer movie worden vier technieken uitgelegd om rustig te blijven tijdens acute stressmomenten.

In de deepdive wordt de theorie uitgelegd in een E-magazine aan de hand van iemand die thuiskomt na een drukke dag op het werk.

De processing is een lijst met emotionele woordenschat die je kan helpen om kalm te blijven tijdens een moment van acute stress.

In de self reflection krijg je een template voorgeschoteld om nieuwe gewoontes te installeren om in de toekomst je reactie om te buigen naar een respons.

Waarom werken met learning labs?

We geloven dat de lerende centraal gezet moet worden en toegang moet hebben tot de inhoud wanneer en waar hij die nodig heeft. Deze learner centric approach houdt in dat we de lerende in staat stellen om autonoom aan de slag te gaan met de ‘content’ en ‘skills’ die op dat moment specifieke vragen beantwoorden of specifieke problemen oplossen. Daarom hebben we Learning Labs ontwikkeld.

Klik hier om een voorbeeld te zien van de learning lab ‘Veerkracht in kaart’.

VOORBEELD >

Wat is een learning lab?

Een Learning Lab is een verzameling van e-content rond een specifiek topic. Deze content wordt in verschillende formats gegoten. Zo kan de lerende video’s bekijken over het topic, verdiepende e-magazines lezen, deelnemen aan e-quizzen, een kijkje nemen in de online bibliotheek, challenges aangaan en reflecteren over zichzelf.
Als organisatie krijg je url-links van deze formats aangeleverd die je zelf op je eigen platform kan plaatsen.

Het bite-sized karakter van deze onderdelen zorgt ervoor dat deze ingezet kunnen worden als stand-alone leerinitiatieven, maar evenzeer geïmplementeerd kunnen worden als deel van een grotere learning journey.

VOORBEELD >
Methodiek

De lerende gaat autonoom aan de slag met de werkvormen en verdiept zich in een topic waarna hij/zij dit toepast op zichzelf.

Skills

Dit Learning Lab ondersteunt volgende skills:

  • Veerkracht
Praktisch

Duurtijd: 20 min. per Learning Lab.
Tool: MP4, HTML, interactieve PDF
Taal: NL, FR

In the picture

WERKEN MET TOOLBOXEN?

Geef je trainingen zelf en leer van en met elkaar!

MEER INFO >

Benieuwd naar onze andere topics?

Onze events

The Tipping Point houdt de vinger aan de pols en onderzoekt voor u welke skills essentieel worden in de toekomst & hoe u die kunt implementeren in uw organisatie. Wij delen graag deze kennis met u via verschillende events.

Onze formats

Liever op maat?

Benieuwd naar hoe ons team van learning architects jouw leervraag vanuit verschillende expertises bekijkt?

> Contacteer ons
Let’s talk

Vragen over ons aanbod?

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.