Learning Labs – Wired to connect

Hoe goede relaties je brein veerkrachtiger maken

In Learning Lab ‘Wired to connect’ onderzoeken we op welke manier positieve sociale contacten onze veerkracht verhogen. Je krijgt vijf uitdagingen voorgeschoteld die je kan integreren in het dagelijks leven om je connecting-time te verhogen met telkens de wetenschappelijke onderbouw. Challenge accepted?

Positieve sociale interacties werken op onze hersenen in zoals een spuitje dat bescherming biedt tegen stress, angst, geheugenverlies en allerhande fysieke aandoeningen.

“Wanneer je praat met iemand met wie je je verbonden voelt, heeft dit een helend effect op ons brein.”

Als jij iemand bent die graag alleen is, is dat uiteraard geen probleem. Maar zelfs in dat geval kun je veerkracht een boost geven door op jouw manier hechte relaties proberen op te bouwen. Het is niet zozeer de kwantiteit van de relaties maar eerder de kwaliteit die de doorslag geeft.

Inhoud

In dit Learning Lab bouwen de vier werkvormen op elkaar verder om het topic niet alleen te begrijpen maar ook te kunnen toepassen op jezelf.

In de explainer movie wordt toegelicht waarom positieve sociale contacten onze veerkracht verhogen.

In de deepdive krijg je vijf challenges voorgeschoteld die je kan toepassen in het dagelijks leven met een wetenschappelijke onderbouw.

In de online bibliotheek kan je tal van boeken en video’s vinden om je verder te verdiepen in het topic.

De self reflection is een drie-stappenplan om jouw huidige (good, bad en ugly) gewoontes in kaart te brengen en nieuwe gewoontes te installeren.

Waarom werken met learning labs?

We geloven dat de lerende centraal gezet moet worden en toegang moet hebben tot de inhoud wanneer en waar hij die nodig heeft. Deze learner centric approach houdt in dat we de lerende in staat stellen om autonoom aan de slag te gaan met de ‘content’ en ‘skills’ die op dat moment specifieke vragen beantwoorden of specifieke problemen oplossen. Daarom hebben we Learning Labs ontwikkeld.

Klik hier om een voorbeeld te zien van de learning lab ‘Veerkracht in kaart’.

VOORBEELD >

Wat is een learning lab?

Een Learning Lab is een verzameling van e-content rond een specifiek topic. Deze content wordt in verschillende formats gegoten. Zo kan de lerende video’s bekijken over het topic, verdiepende e-magazines lezen, deelnemen aan e-quizzen, een kijkje nemen in de online bibliotheek, challenges aangaan en reflecteren over zichzelf.
Als organisatie krijg je url-links van deze formats aangeleverd die je zelf op je eigen platform kan plaatsen.

Het bite-sized karakter van deze onderdelen zorgt ervoor dat deze ingezet kunnen worden als stand-alone leerinitiatieven, maar evenzeer geïmplementeerd kunnen worden als deel van een grotere learning journey.

VOORBEELD >
Methodiek

De lerende gaat autonoom aan de slag met de werkvormen en verdiept zich in een topic waarna hij/zij dit toepast op zichzelf.

Skills

Dit Learning Lab ondersteunt volgende skills:

  • Veerkracht
Praktisch

Duurtijd: 20 min. per Learning Lab.
Tool: MP4, HTML, interactieve PDF
Taal: NL, FR

In the picture

WERKEN MET TOOLBOXEN?

Geef je trainingen zelf en leer van en met elkaar!

MEER INFO >

Benieuwd naar onze andere topics?

Onze events

The Tipping Point houdt de vinger aan de pols en onderzoekt voor u welke skills essentieel worden in de toekomst & hoe u die kunt implementeren in uw organisatie. Wij delen graag deze kennis met u via verschillende events.

donderdag november 9
donderdag november 23
donderdag januari 25
donderdag februari 8
donderdag mei 30
Geen evenementen gevonden!

Onze formats

Liever op maat?

Benieuwd naar hoe ons team van learning architects jouw leervraag vanuit verschillende expertises bekijkt?

> Contacteer ons
Let’s talk

Vragen over ons aanbod?

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.