Toolboxen – Feedback geven

Breng je goede intentie onder woorden

Bijt je soms wel eens op je tong uit schrik om iets verkeerd te zeggen? De ene studie na de andere wijst uit dat de overgrote meerderheid van de mensen op hun werk graag meer feedback wil. Alleen worden we vaak tegengehouden door onze eigen schrik om feedback te geven, door het feit dat we niet zeker weten of we die feedback mogen geven. Of misschien weten we niet helemaal hoe we dit dan het best aanpakken.

“Daarom is het cruciaal om enkele gesprekstechnieken onder de knie te krijgen die je houvast bieden om je feedback op een correcte manier over te brengen.”

Bovendien is het goed om je eigen overtuigingen over feedback te kennen. Deze worden weerspiegeld in de manier waarop we feedback geven. Het is goed om je hier bewust van te zijn zodat je je stijl kan aanpassen aan je gesprekspartner.

Waarom werken met toolboxen?

Door te werken met interne trainers, vergroot je het draagvlak binnen je organisatie. Je zal heel flexibel al je medewerkers bereiken om zo een gemeenschappelijke taal te installeren. Bovendien biedt het de mogelijkheid om te capteren wat er leeft binnen je organisatie om zo eventueel vervolginitiatieven op te zetten. De interne trainers ontvangen een Powerpoint presentatie met script die ze kunnen volgen. De theoretische stukken worden uitgelegd in korte video’s door onze experts die tijdens de training kunnen worden afgespeeld. Zo kunnen de interne trainers zich toeleggen op het verwerken van de theorie en het faciliteren van oefeningen.

VOORBEELD >

Wat is een toolbox?

Een toolbox is een pakket van leerinstrumenten waarmee je interne trainers of ambassadeurs aan de slag kunnen om je medewerkers zelf op te leiden. Het omvat een presentatie met script dat ze kunnen volgen tijdens hun training. De theoretisch technische stukken worden uitgelegd in korte video’s door onze experts die tijdens de training kunnen worden afgespeeld. Zo kunnen de interne trainers zich toeleggen op het verwerken van de theorie en het faciliteren van zelfreflectie oefeningen.

Om je interne trainers en ambassadeurs klaar te stomen, bieden we Train-the-Trainers aan. Tijdens deze sessies nemen we hen mee in het verhaal, bepalen we samen de klemtonen van het programma en oefenen we op de verschillende werkvormen.

VOORBEELD >

Programma

De manier waarop je feedback geeft, kan het verschil maken voor de feedback ontvanger. In deze Toolbox onderzoeken we waarop je tijdens de voorbereiding moet letten, hoe je correct feedback kan geven en hoe je jouw stijl kan aanpassen.

 • Hoofdstuk 1: Setting the scene
  • Waar plant je de vlag?
  • Waarop moet je letten tijdens de voorbereiding?
 • Hoofdstuk 2: Ready, set, go
  • Hoe pas je het BUSC model toe?
  • Wat zijn jouw aandachtspunten?
 • Hoofdstuk 3: Jouw stijl
  • Welke feedback stijlen onderscheiden we?
  • Hoe kan je jouw stijl aanpassen?

Voor wie?

 • Interne trainers, HR medewerkers, leidinggevenden, coaches
 • Ambassadeurs die interesse hebben om zelf training te geven

Train-the-trainer

Om je interne trainers en ambassadeurs klaar te stomen, bieden we Train-the-Trainers aan. Tijdens deze interactieve sessies van een halve dag nemen we hen mee in het verhaal, bepalen we samen de klemtonen van het programma en oefenen we op de verschillende werkvormen.

Wat krijg je?

Een toolbox bevat een pakket met verschillende leerinstrumenten waar jouw interne trainers en ambassadeurs zelf mee aan de slag kunnen om jullie medewerkers te trainen:

 • Explainer movie met beknopte uitleg over het topic
 • Powerpoint presentatie met afgewerkte slides en speakernotes
 • Line-out met script die trainers kunnen volgen
 • Manual om trainers voor te bereiden op verschillende scenario’s
Praktisch

Duurtijd: een halve dag per toolbox
Format: de toolbox is uitgewerkt om online of classroom te geven
Taal: NL, FR

In the picture

WERKEN MET LEARNING LABS?

Experimenteer en leer op je eigen tempo!

MEER INFO >

Ontdek onze andere Toolboxen

> Liever op maat? Geef ons een seintje!

Benieuwd naar onze andere topics?

Onze events

The Tipping Point houdt de vinger aan de pols en onderzoekt voor u welke skills essentieel worden in de toekomst & hoe u die kunt implementeren in uw organisatie. Wij delen graag deze kennis met u via verschillende events.

Onze formats

Liever op maat?

Benieuwd naar hoe ons team van learning architects jouw leervraag vanuit verschillende expertises bekijkt?

> Contacteer ons
Let’s talk

Vragen over ons aanbod?

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.