Toolboxen – Feedback vragen

Verlaag de drempel door te vragen naar feedback!

Het vragen naar nuttige feedback is de snelste weg naar groei en betere prestaties. We erkennen allemaal dat feedback essentieel is om te groeien en leren. Maar ondanks alle onmiskenbare voordelen is feedback vragen niet altijd populair. Dit komt omdat we naast de behoefte om te leren en te groeien, ook de behoefte hebben om ons veilig te voelen.

“We willen geaccepteerd en gerespecteerd worden voor wie we zijn en wat we doen. Deze twee tegengestelde behoeften maken dat we een ingewikkelde relatie met feedback hebben.”

We zitten soms angstvallig te wachten tot we een evaluatie krijgen van onze prestaties of tot er iemand met feedback om de hoek komt. Deze afwachtende houding gaat ons gevoel van onveiligheid net versterken, waardoor de kans klein is dat we überhaupt iets van de feedback leren.

Een manier om dit mechanisme te omzeilen? Zet jezelf in de driver seat en vraag om feedback!

Waarom werken met toolboxen?

Door te werken met interne trainers, vergroot je het draagvlak binnen je organisatie. Je zal heel flexibel al je medewerkers bereiken om zo een gemeenschappelijke taal te installeren. Bovendien biedt het de mogelijkheid om te capteren wat er leeft binnen je organisatie om zo eventueel vervolginitiatieven op te zetten. De interne trainers ontvangen een Powerpoint presentatie met script die ze kunnen volgen. De theoretische stukken worden uitgelegd in korte video’s door onze experts die tijdens de training kunnen worden afgespeeld. Zo kunnen de interne trainers zich toeleggen op het verwerken van de theorie en het faciliteren van oefeningen.

VOORBEELD >

Wat is een toolbox?

Een toolbox is een pakket van leerinstrumenten waarmee je interne trainers of ambassadeurs aan de slag kunnen om je medewerkers zelf op te leiden. Het omvat een presentatie met script dat ze kunnen volgen tijdens hun training. De theoretisch technische stukken worden uitgelegd in korte video’s door onze experts die tijdens de training kunnen worden afgespeeld. Zo kunnen de interne trainers zich toeleggen op het verwerken van de theorie en het faciliteren van zelfreflectie oefeningen.

Om je interne trainers en ambassadeurs klaar te stomen, bieden we Train-the-Trainers aan. Tijdens deze sessies nemen we hen mee in het verhaal, bepalen we samen de klemtonen van het programma en oefenen we op de verschillende werkvormen.

VOORBEELD >

Programma

Tijdens deze Toolbox zoomen we in op het belang van feedback vragen:

 • The mindshift
  • Verander je mindset van fixed naar growth!
 • Vragen staat vrij
  • Ken je handleiding om feedback te ontvangen!
 • Neem LSD
  • Dé techniek die jou kan helpen bij het doorvragen nadat je feedback hebt gekregen.

Voor wie?

 • Interne trainers, HR medewerkers, leidinggevenden, coaches
 • Ambassadeurs die interesse hebben om zelf training te geven

Train-the-trainer

Om je interne trainers en ambassadeurs klaar te stomen, bieden we Train-the-Trainers aan. Tijdens deze interactieve sessies van een halve dag nemen we hen mee in het verhaal, bepalen we samen de klemtonen van het programma en oefenen we op de verschillende werkvormen.

Wat krijg je?

Een toolbox bevat een pakket met verschillende leerinstrumenten waar jouw interne trainers en ambassadeurs zelf mee aan de slag kunnen om jullie medewerkers te trainen:

 • Explainer movie met beknopte uitleg over het topic
 • Powerpoint presentatie met afgewerkte slides en speakernotes
 • Line-out met script die trainers kunnen volgen
 • Manual om trainers voor te bereiden op verschillende scenario’s
Praktisch

Duurtijd: een halve dag per toolbox
Format: de toolbox is uitgewerkt om online of classroom te geven
Taal: NL, FR

In the picture

WERKEN MET LEARNING LABS?

Experimenteer en leer op je eigen tempo!

MEER INFO >

Ontdek onze andere Toolboxen

> Liever op maat? Geef ons een seintje!

Benieuwd naar onze andere topics?

Onze events

The Tipping Point houdt de vinger aan de pols en onderzoekt voor u welke skills essentieel worden in de toekomst & hoe u die kunt implementeren in uw organisatie. Wij delen graag deze kennis met u via verschillende events.

Geen evenementen gevonden!

Onze formats

Liever op maat?

Benieuwd naar hoe ons team van learning architects jouw leervraag vanuit verschillende expertises bekijkt?

> Contacteer ons
Let’s talk

Vragen over ons aanbod?

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.