Online training – Emotionele intelligentie

In 5 stappen naar zelf-regulatie

Samenwerken wordt niet voor niets als één van dé belangrijkste skills van het moment genoemd. Het werken in teams stelt ons in staat om snel te schakelen, te innoveren en efficiënter te werken. Bovendien zijn we met z’n allen meer en meer op zoek naar ‘belonging’ op de werkvloer. Dit alles roept om emotioneel intelligent handelen.

“Wie emotioneel intelligent is, kan dat in een werkcontext gebruiken om soepeler om te gaan met voortdurende verandering en om beter toe te werken naar een gemeenschappelijk doel. ”

Dit betekent dat we onze eigen ambities en drijfveren kennen, de emoties van onze collega’s begrijpen en kunnen plaatsen én deze samen bundelen om een gemeenschappelijk doel te behalen. Het goede nieuws is dat dit iets is wat we kunnen trainen!

Tijdens deze Online training staan we aan de hand van 5 vragen stil bij het effect van jouw emotionele intelligentie op jouw professionele leven. Dit start bij zelfkennis en zelfregulatie; in hoeverre ben jij je bewust van hoe jij in bepaalde situaties reageert én kan je dit sturen? Optioneel kan deze online training worden aangevuld met een classroom sessie van een halve dag waarin we samen met een professioneel acteur gesprekstechnieken inoefenen die emotioneel intelligent handelen vergemakkelijkt op de werkvloer.

Om het leereffect te verhogen adviseren wij te werken met “virtual learning journeys” waar de deelnemers voor én na de online inspiratiesessie een digitale leerprikkel én een interactief e-book ontvangen.

Formats

Leertraject met digitale leerprikkels en e-book rond een Online training met 1 trainer (voor kleine groepen tot max. 12 deelnemers).

Optioneel: extra sessie met simulatie-acteur om vaardigheden in te oefenen

Praktisch

Duurtijd: max 180min.
Tool: Zoom, Webex, Teams
Taal: NL, FR, ENG

Doelgroep

Medewerkers
Leidinggevenden

Resultaat

Na elk hoofdstuk word je door onze expert begeleid tijdens een persoonlijk reflectiemoment. Op die manier kan je al tijdens deze learning journey aan de slag met het aanscherpen van jouw EQ. Ook nadien ontvang je van ons, samen met je e-book, een heleboel oefeningen om jouw EQ een boost te geven. Gebeten door het thema: snuffel dan eens door onze online bibliotheek die wij je in de leerprikkels bezorgen!

Programma

Tijdens deze Online training bekijken we hoe jij emotionele intelligentie kan aanwenden als drijfveer :

• EQ & het brein:

 • Het nut van EQ op de werkvloer.
 • Een zoektocht naar mijn ‘rollen’?
 • Omdat hij… versus omdat ik… .

• Zelf-bewustzijn:

 • Jouw triggers als leidraad naar zelf-bewustzijn.
 • Mijn emotionele ver-antwoord-elijkheid.

• Van reactie naar response:

  • Over controle en invloed (Sapolsky).
  • Mis-de-bocht-niet-techniek..

Voor Wie?

Voor zowel medewerkers als leidinggevenden die hun relaties (op het werk) willen versterken door meer emotionele intelligentie

In the picture

DO-IT-YOURSELF

Versnel je leerproces en doe het zelf!

MEER INFO >

Ons aanbod in het thema ‘Emotionele intelligentie’

Benieuwd naar onze andere topics?

Onze events

The Tipping Point houdt de vinger aan de pols en onderzoekt voor u welke skills essentieel worden in de toekomst & hoe u die kunt implementeren in uw organisatie. Wij delen graag deze kennis met u via verschillende events.

Geen evenementen gevonden!

Onze formats

Liever op maat?

Benieuwd naar hoe ons team van learning architects jouw leervraag vanuit verschillende expertises bekijkt?

> Contacteer ons
Let’s talk

Vragen over ons aanbod?

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.