Online training – Feedback geven en ontvangen

Naar een mindset van free flowing feedback

De steeds complexer wordende vormen van samenwerken, maken dat feedback een onoverkomelijke ‘skill of the future’ wordt. Organisaties met een feedbackcultuur weten dat het delen van feedback persoonlijke groei, innovatie en een continue stroom van leren en aanpassen zal stimuleren. De meeste mensen zijn het erover eens dat het ontvangen en geven van nuttige feedback een goede zaak is, maar soms ondermijnt ons eigen brein onze beste bedoelingen. Ons brein moet vaak nog leren om feedback te associëren met groei en innovatie.

“De conclusies die je hebt getrokken uit je ervaringen met confrontatie of kritiek beïnvloeden het geven en ontvangen van feedback.”

Leren over feedback is dus meer dan alleen de gesprekstechnieken; weten hoe je correct feedback kunt geven. Het gaat over het creëren van een veilige omgeving waar mensen zich op hun gemak voelen bij het geven van feedback, waar feedback niet wordt gezien als een aanval, maar als een kans om te leren en te groeien. Waar we onze eigen triggers kennen en rekening houden met de voorkeuren van anderen. En dan, nadat aan deze voorwaarden is voldaan, kunnen we praten over technieken om feedback te geven.

Om het leereffect te verhogen adviseren wij te werken met “virtual learning journeys” waar de deelnemers voor én na de online inspiratiesessie een digitale leerprikkel én een interactief e-book ontvangen.

Formats

Leertraject met digitale leerprikkels en e-book rond een Online training met 1 trainer (voor kleine groepen tot max. 12 deelnemers).

Optioneel: extra sessie met simulatie-acteur om vaardigheden in te oefenen.

Praktisch

Duurtijd:  max 180 min.
Tool: Zoom, Webex, Teams
Taal: NL, FR, ENG

Doelgroep

Medewerkers
Leidinggevenden

Resultaat

Na elk hoofdstuk word je begeleid tijdens een persoonlijk reflectiemoment. Op die manier heb je na deze journey jouw eigen feedbacktriggers in kaart gebracht, weet je hoe je feedback kan binnenpakken en heb je jouw stijl ontwikkeld in het gebruiken van onze feedback-geven-tool. Het e-book en de leerprikkels zorgen ervoor dat je geprikkeld wordt om van feedback geven een tweede natuur te maken.

Programma

Tijdens deze Online training bekijken we jouw voorkeuren in het ontvangen van feedback en gaan we aan de slag met concrete handvaten om feedback te geven:

 • Grrr… Waarom ons brein niet van feedback houdt.
 • Feedback ontvangen als basis
  • Soorten feedback triggers.
  • Oefening ‘Reactie versus respons’.
 • Do’s & don’ts in het geven van feedback:
  • Setting the scene: het belang van een goede voorbereiding.
  • Jouw ‘showstoppers’ in het geven van feedback?
 • Zet je schrap! Feedback in de praktijk.
  • Regie-oefening: word de regisseur van het feedback-gesprek.
  • BUSC-model als handvat.

Voor Wie?

Voor zowel medewerkers als leidinggevenden die hun communicatievaardigheden op het vlak van feedback willen aanscherpen.

In the picture

DO-IT-YOURSELF

Versnel je leerproces en doe het zelf!

MEER INFO >

Ons aanbod in het thema ‘feedback’

Benieuwd naar onze andere topics?

Onze events

The Tipping Point houdt de vinger aan de pols en onderzoekt voor u welke skills essentieel worden in de toekomst & hoe u die kunt implementeren in uw organisatie. Wij delen graag deze kennis met u via verschillende events.

Geen evenementen gevonden!

Onze formats

Liever op maat?

Benieuwd naar hoe ons team van learning architects jouw leervraag vanuit verschillende expertises bekijkt?

> Contacteer ons
Let’s talk

Vragen over ons aanbod?

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.