Online training – Online presentaties ‘that stick’

Houd de aandacht ook online vast!

“Kunnen jullie mij horen?”, “Ik zie de slides niet’”, “Ik denk dat je nog op mute staat”. Het zijn waarschijnlijk de meest gebruikte zinnen tijdens online meetings. Allemaal goed en wel bij de eerste omschakeling, maar als we echt willen dat onze toehoorders niet in ‘Netflix-modus’ gaan, komt er heel wat kijken bij het geven van een online training of presentatie..

“Online haken mensen nog sneller af, waardoor we onze
trainerstechnieken moeten aanscherpen bij het overbrengen
van onze boodschap”

Het geven van een online presentatie of training is toch net iets anders dan voor een groep staan. Je publiek is sneller afgeleid en jij spreekt tegen een camera in plaats van tegen een fysieke groep. En toch kan je, mits een aantal aanpassingen, jouw offline presentatievaardigheden ook online inzetten.

Tijdens deze Online training bekijken we hoe we door eenvoudige principes te hanteren, mensen kunnen helpen om nieuwe ervaringen en kennis op de meest efficiënte en duurzame manier te verwerken en toe te passen op de werkvloer. Deze principes noemen wij de breinprincipes, die elk concrete actiepunten en vuistregels omvatten om ervoor te zorgen dat jouw online training blijft plakken.

Om het leereffect te verhogen adviseren wij te werken met “virtual learning journeys” waar de deelnemers voor én na de online inspiratiesessie een digitale leerprikkel én een interactief e-book ontvangen.

Formats

Leertraject met digitale leerprikkels en e-book rond een Online training met 1 trainer (voor kleine groepen tot max. 12 deelnemers).

Praktisch

Duurtijd:  max 180 min.
Tool: Zoom, Webex, Teams
Taal: NL, FR, ENG

Doelgroep

Trainers
Facilitators
Coaches
Medewerkers
Leidinggevenden

Aanpak

Na elk hoofdstuk word je begeleid tijdens een persoonlijk reflectiemoment. Op die manier kan je na deze learning journey de breinprincipes toepassen op jouw bestaande (web)trainingen en facilitaties. Het e-book en de leerprikkels zorgen ervoor dat je ook na deze webtraining over de juiste checklists en tools beschikt om deze toe te passen op nieuwe leerinterventies.

Programma

Tijdens deze Online training bekijken we hoe jij jouw presentaties en trainingen kan bouwen zodat ze effectief blijven ‘plakken’:

 • First impression: zonder veiligheid geen leren.
  • Goed begonnen is half gewonnen.
 • Make it stick:
  • De wetenschap van online presenteren.
  • De breinprincipes in jouw training.
 • The online attention span:
  • De 3 concentratielekken tijdens online presentaties.
  • Grab ’n go: werken met hooks
 • Use all sense:
  • De principes van mulitmediadesign.

Voor Wie?

Voor zowel medewerkers als leidinggevenden die online meetings kunnen presenteren en faciliteren zonder de aandacht van hun publiek te verliezen

In the picture

DO-IT-YOURSELF

Versnel je leerproces en doe het zelf!

MEER INFO >

Ons aanbod in het thema ‘Leren & presenteren’

> Liever op maat? Geef ons een seintje!

Benieuwd naar onze andere topics?

Onze events

The Tipping Point houdt de vinger aan de pols en onderzoekt voor u welke skills essentieel worden in de toekomst & hoe u die kunt implementeren in uw organisatie. Wij delen graag deze kennis met u via verschillende events.

Geen evenementen gevonden!

Onze formats

Liever op maat?

Benieuwd naar hoe ons team van learning architects jouw leervraag vanuit verschillende expertises bekijkt?

> Contacteer ons
Let’s talk

Vragen over ons aanbod?

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.