Online training – Veerkracht verhogen in mijn team

Van veerkracht naar teamkracht.

De veerkracht van de medewerkers in je team is geen statisch gegeven. Afhankelijk van de context, de leden van het team en de projecten waaraan gewerkt wordt, kan dit fluctueren. Als leidinggevende is het jouw taak om deze dynamische team(veer)kracht bespreekbaar te maken, aan te sturen en de nodige strategieën aan te reiken.

“Veerkracht is besmettelijk! Een veerkrachtig team stimuleert elkaars persoonlijke veerkracht en stelt teamleden in staat om hun kwaliteiten in te zetten om zich als team positief te kunnen aanpassen aan veranderingen en uitdagingen. ”

Dit betekent allereerst dat jij als leidinggevende een goed beeld krijgt van de veerkracht van jouw team(leden). Deze virtual learning journey begint dan ook met een deepdive in wat team(veer)kracht is en hoe dit kan verschillen tussen de teamleden.

Net zoals veerkracht kan verschillen tussen personen, kunnen ook de strategieën om hiermee om te gaan verschillen. We bieden je een overzicht van deze strategieën zodat jij hen alvast op de goede weg kan zetten. We gaan aan de slag met een heel aantal oefeningen en templates zodat jij, na deze training, de team(veer)kracht in jouw team bespreekbaar kan maken en de juiste acties kan definiëren.

Om het leereffect te verhogen adviseren wij te werken met “virtual learning journeys” waar de deelnemers voor én na de online inspiratiesessie een digitale leerprikkel én een interactief e-book ontvangen.

Formats

Leertraject met digitale leerprikkels en e-book een Online training met 1 trainer (voor kleine groepen tot max. 12 deelnemers).

Praktisch

Duurtijd:  max 180 min.
Tool: Zoom, Webex, Teams
Taal: NL, FR, ENG

Doelgroep

Leidinggevenden

Resultaat

Na elk hoofdstuk ontvang jij van ons een e-book met templates en instructies om de oefeningen die we tijdens deze learning journey doen ook in jouw team(s) te faciliteren. Het e-book en de leerprikkels zorgen ervoor dat je ook na deze webtraining over de juiste informatie en tools beschikt om de team(veer)kracht een boost te geven!

Programma

Tijdens deze Online training bekijken we hoe jij de team(veer) kracht in jouw team kan boosten:

 • Wat is team(veer)kracht?:
  • Veerkracht is besmettelijk.
  • Mijn rol als leidinggevende?
 • Team(veer)kracht in kaart:
  • Zoek de 7 verschillen: hoe veerkracht verschilt tussen mensen.
  • Oefening: breng je team(veer)kracht in kaart.
 • Bouwen aan de team(veer)kracht:
  • Oefening: waarschuwingssignalen bespreekbaar maken.
  • Oefening: tip’s & top’s.
  • Oefening: teamafspraken ‘over de grenzen heen’.

Voor Wie?

Voor leidinggevenden die inzetten op veerkracht om hun team(s) sterker & performanter te maken

In the picture

DO-IT-YOURSELF

Versnel je leerproces en doe het zelf!

MEER INFO >

Benieuwd naar onze andere topics?

Onze events

The Tipping Point houdt de vinger aan de pols en onderzoekt voor u welke skills essentieel worden in de toekomst & hoe u die kunt implementeren in uw organisatie. Wij delen graag deze kennis met u via verschillende events.

Geen evenementen gevonden!
Meer events

Onze formats

Liever op maat?

Benieuwd naar hoe ons team van learning architects jouw leervraag vanuit verschillende expertises bekijkt?

> Contacteer ons
Let’s talk

Vragen over ons aanbod?

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.