kmo-portefeuille

KMO-portefeuille: The Tipping Point is erkend dienstverlener

Als klant verkrijgt u met de KMO-portefeuille een financiële tegemoetkoming voor alle opleidingen van The Tipping Point.

Wat is de KMO-portefeuille?

Dankzij de KMO-portefeuille krijgt u als ondernemer financiële steun voor de aankoop van opleidingen en adviesdiensten. KMO-portefeuille is een steunmaatregel van de Vlaamse overheid.

Hoeveel bedragen de subsidies?

De financiële tegemoetkoming hangt af van de grootte van de onderneming. Een kleine onderneming die investeert in opleiding en advies kan 40% steun genieten met een maximum van €10.000 per jaar. Voor middelgrote ondernemingen bedraagt de subsidie 30% met een maximum van €15.000 per jaar.

The Tipping Point is erkend dienstverlener voor KMO-portefeuille

The Tipping Point is een erkend dienstverlener voor KMO-portefeuille. Dat betekent dat u voor de opleidingen die u inkoopt bij The Tipping Point een beroep kan doen op deze steunmaatregel.Meer informatie over KMO-portefeuille en hoe u subsidies kan aanvragen vindt u op https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille.

WEGWIJS IN DE KMO-PORTEFEUILLE

De KMO-portefeuille is een subsidiemaatregel van de Vlaamse overheid voor KMO’s uit de privé- sector (geen vzw’s) en vrije beroepen voor het volgen van opleidingen die gericht zijn op de kernprocessen van je onderneming en de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Elke KMO krijgt subsidies om opleidingen te volgen bij geregistreerde dienstverleners. De subsidie bedraagt max.40% van de kostprijs van de opleiding.
– Je onderneming is een KMO (volgens de Europese KMO-definitie) of je oefent een vrij beroep uit; – Je onderneming heeft een aanvaardbare rechtsvorm (nv, bvba, cvoa, VOF, …);
– Je vestiging ligt in het Vlaams Gewest;
– Je bent actief in de privésector;- Je bedrijf heeft een aanvaardbare hoofdactiviteit (als de code van je hoofdactiviteit in de lijst staat van de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO).
 1.  Je schrijft je in voor een opleiding bij een geregistreerd dienstverlener
 2.  Als je voor de eerste keer een subsidieaanvraag doet, moet je je onderneming eerst registreren.
 3.  Je doet de subsidieaanvraag online via de website www.kmo-portefeuille.be, klik rechts- boven op de roze knop “aanvragen” en meld je aan met je elektronische identiteitskaart of een ander authenticatiemiddel. De aanvraag moet gebeuren ten laatste 14 dagen na de startdatum van de opleiding (eerste lesdag).
  – stap 1: bepaal de hoofdactiviteit van je onderneming;
  – stap 2: vul de projectgegevens van jouw opleiding in;
  – stap 3: geef de dienstverlener in met het registratienummer: DV.O229775 ;
  – stap 4: bevestig je subsidieaanvraag;
  – stap 5: je krijgt een subsidienummer en de stortingsgegevens voor je eigen bijdrage.
 4. Je stort je eigen bijdrage (60% van het inschrijvingsgeld) op de kmo-portefeuille-rekening van Sodexo. Het geld moet ten laatste 30 kalenderdagen na je aanvraag op de kmo- portefeuille-rekening staan. Je vindt de stortingsgegevens terug in de automatisch verzonden mail die je ontving na je subsidieaanvraag of op de kmo-portefeuille via de knop ‘storten’.Bij een laattijdige storting wordt je subsidieaanvraag automatisch geannuleerd. Je kan dan een nieuwe aanvraag doen op voorwaarde dat de opleiding niet meer dan 14 kalenderdagen geleden gestart is.
 1. Als je storting tijdig en correct op de rekening bij Sodexo staat, maakt het Agentschap Innoveren & Ondernemen van de Vlaamse Overheid je subsidie (40% van het inschrijvingsgeld) eveneens over naar deze rekening. Je ontvangt hiervan een melding per e-mail. Opgelet: de factuur van The Tipping Point is op dit moment nog niet betaald.
 2. Nadat je de factuur van The Tipping Point ontvangen hebt, geef je via de website www.kmo- portefeuille.be opdracht om deze via je kmo-portefeuille-rekening te betalen (klik op de knop‘betalen’ van jouw projectnummer). Je betaalt het volledige bedrag (eigen bijdrage + subsidie) met vermelding van de gestructureerde mededeling.Hou er rekening mee dat, nadat je de opdracht tot betaling hebt gegeven, het 14 dagen kan duren voordat het geld op de rekening van de dienstverlener staat.Opgelet: de factuur moet rechtstreeks met de KMO-portefeuille betaald worden. Integrale betaling vooraf (privé of via onderneming) en nadien terugvorderen via KMO-portefeuille is niet toegestaan.
Hulp nodig?

Mails ons op : invoices@thetippingpoint.beEen gedetailleerde gebruikershandleiding vind je op www.kmo-portefeuille.be, klik in de groene balk bovenaan op de knop “aanvraagprocedure”, daarna in de rechterkolom op “gebruikershandleiding”.