LEERPRIKKELS

THE DIRTY SECRET

Stel je voor dat je morgen een groot leer- en verandertraject in jouw organisatie gaat opzetten. Je doet alles zoals het hoort: je houdt intakegesprekken om de doelstellingen duidelijk te stellen, je praat met Subject Matter Experts, je bouwt weken aan het programma en je rolt een prachtige training uit met veel interactiviteit. Alles gaat perfect, de deelnemers zijn enthousiast en hebben concrete handvaten gekregen om het geleerde ook in de praktijk toe te passen. Maar wanneer je terug naar kantoor gaat, nog glunderend van je succes, gebeurt er iets vreselijks in de hoofden van de deelnemers die de opleiding hebben gevolgd. De neurale netwerken die door jouw training ontstaan zijn, beginnen beetje bij beetje te vervagen en na een tijdje zijn de deelnemers bijna alles vergeten van wat je hen ooit verteld hebt. Dit wordt ook wel eens ‘the dirty secret’ van bedrijfsopleidingen genoemd. Hoeveel je ook investeert in training en ontwikkeling, wanneer er geen rekening gehouden wordt met de vergeetcurve is de kans zeer klein dat de zaken die je aanleert, onthouden worden. Om ervoor te zorgen dat jouw opleiding geen one-shot verhaal wordt, is The Tipping Point grote voorstanders van het werken met digitale leerprikkels.

The Tipping Point gebruikt digitale leerprikkels om het geleerde na een leertraject warm te houden om zo de kans op transfer aanzienlijk te verhogen.

CONTENT TOOLS

Onze digitale leerprikkels worden gemaakt met (bijna uitsluitend gratis) content tools. Content tools zijn software programma’s die je kan gebruiken om je inhoud gestructureerd en visueel attractief voor te stellen. Hiernaast kan je een greep vinden uit de honderden content tools die gebruikt kunnen worden om het geleerde warm te houden.
Contacteer ons

[showbiz TOOLS]