Over leren, ontwikkelen, veranderen en co-creatie

Sinds 2015 heeft The Tipping Point leer- en verandertrajecten opgezet met en bij verschillende organisaties en dit in verschillende sectoren. Hieronder vindt u de logo’s van een aantal van onze klanten, alsook een reeks testimonials, geschreven door onze contactpersonen. Indien u graag meer informatie wenst, kan u ons steeds bereiken op info@thetippingpoint.be 

Accor
Acerta
Actiris
Adecco
AG Insurance
Agentschap Integratie & Inburgering
AgO
Ahold
Argenta
Arysta LifeScience
Atlas Copco
Aviapartner
AXA
AZ Sint-Jan
AZ Sint-Lucas
BASIC-FIT
BASF
Bergerat Monnoyeur
Bluecrux
bpost
C&A
Canon
Carrefour
Cinionic
Club - Standaard Boekhandel
CM
Colruyt
Crowne Plaza
DELA
Delhaize
Deloitte
DEME
Departement Cultuur, Jeugd & Media
De Lijn
De Voorzorg
DPG Media
Elia
Engie
EuroControl
Facilicom
Febelfin
Fednot
Floré
Fluxys
FOD Economie
Fokker.com
Gamma
gas.be
GB Foods
Global PSA
Go4Jobs
GS 1
Stad Hasselt
Henkel
IDEWE
IKEA
Indaver
Infrax
Intracto
IOK
Janssen Pharmaceutica
KBC
KDG
Keyrus
Kruidvat
Lilly
Lloyds Pharma
Luminus
MACOBO
Mediahuis
Mensura
Microsoft
Nationale Loterij
Nike
NMBS
NuSkin
OCMW Gent
ONDRAF NIRAS
Orange Cyberdefense
OVAM
Pauwels Consulting
Pfizer
Politie
Provincie Antwerpen
Provincie Vlaams-Brabant
Proximus
Qualiphar
Randstad
Reynaers Aluminium
RSZ-ONSS-LSS
SCK - CEN
SICK
Sirris
Sweco
Swift
Switch
Stad Gent
Telenet
Threon
Tobania
Torfs
TOSOH
Touring Verzekeringen
Toyota
Trilations
TUI
UCLL
Universiteit Antwerpen
Unique
Van Breda
Van In
VDAB
Voka
WE
Whitemilk
Wit-Gele Kruis
Xerius
Water-Link
Zorgbedrijf Antwerpen

Onze klanten zeggen …

 • Alleen de beste opleidingen helpen onze medewerkers echt vooruit. Daarom werkt ons team van De Academie zo graag samen met The Tipping Point. 
  Zij leggen de lat telkens opnieuw hoog. Wetenschappelijk onderbouwd, sterk inhoudelijk, goed gestructureerd. Én met de focus op de praktijk, zodat de kennis meteen kan worden toegepast.
  De trainingen worden altijd verzorgd door sympathieke en enthousiaste knappe koppen. Zodat onze cursisten altijd meteen mee zijn. Het is ook fijn dat de samenwerking zo flexibel verloopt. 
  We hebben de opleidingen al meermaals geëvalueerd en aangepast. De coronaperiode bewees nogmaals hoe uitzonderlijk hun aanpassingsvermogen is. Het finale feedbacktraject dat we nu hebben, volledig online trouwens, is er één waar we echt heel trots op zijn.
  Ook onze cursisten zijn heel enthousiast. We ontvangen alleen maar positieve reacties! Over de goede opbouw, de focus op interactie, de bruikbaarheid in hun dagdagelijkse job. 
  Ze houden ook van het vlotte tempo, de heldere uitleg en het immer sympathieke vleugje humor dat elke opleiding nóg aangenamer maakt.
  Inge, Nathalie, Lene van het Academie-teamMediahuis België
 • The Tipping Point succeeded in translation the topic of ‘Resilience’ into an inspiring learning-journey. The brain based learning approach is a perfect match for our company and the cooperation with the Tipping Point-team is always professional, flexible and highly energizing!
  Elke DeprostTalent&Training Coordinator DEME nv
 • In de transformatie naar een cultuur van continue feedback, schakelden we The Tipping Point in als trainingspartner. Ik ben sterk onder de indruk van de snelheid waarmee zij een op-maat-leertraject wisten op te bouwen. Hun sterke expertise in het domein van feedback werd al snel duidelijk. Covid-19 bracht een extra challenge met zich mee die door hen werd omarmd als een opportuniteit om de digitale tour op te gaan. The Tipping Point is een niet gewoon een leverancier van trainingen. Je kan met hen een hecht partnership bouwen dat gestoeld is op een open, to-the-point communicatie enerzijds, waarin feedback ter harte wordt genomen en in actie omgezet. En anderzijds op een enorme portie flexibiliteit om te beantwoorden aan de veranderende noden en wensen.

  Annelore De PotterTalent Officer & Verschilmaker, TELENET
 • Bij AG werken we sinds begin 2020 samen met The Tipping Point. Waarom? Om onze medewerkers kwalitatief sterke sessies aan te bieden waar ze effectief geïnspireerd buiten lopen en weten wat ze nu anders kunnen doen in hun privé –of werkleven. De mensen achter The Tipping Point denken actief met ons mee en geven suggesties waar nodig. Hun omschakeling van klassikaal naar virtuele learning journeys heeft voor onze medewerkers het verschil gemaakt in tijden van Corona. Ze zijn gewoon goed in wat ze doen zo blijkt ook uit de vele reacties die we krijgen van onze medewerkers zoals: “The Tipping Point doet het altijd goed!” of “Iedereen zou deze sessie moeten volgen!”. Elke sessie is wetenschappelijk gestaafd, hun trainers zijn inhoudelijk en pedagogisch top en de opvolging is een enorme meerwaarde.
  Liesa MolenaersLearning advisor bij AG Insurance
 • De virtual journey 'giving & receiving feedback' was een succes in onze Pauwels Academy. Niet alleen pakt The Tipping Point het lesmateriaal, de slides en het proces zeer professioneel aan. Ook de webinar zelf werd met topsprekers én heel veel enthousiasme begeleid. Wij zijn alleszins benieuwd naar meer!
  Céline Van PuymbrouckPauwels Consulting
 • De trainingen van The Tipping Point worden door onze medewerkers omschreven als volgt: 

  "Een opleiding die ik meteen kan toepassen in mijn functie." 

  "Een van de meest bekwame en enthousiaste trainers die ik al gezien heb." 

  "De ideale mix tussen theorie en praktijk."

  "Enorm leerzaam."

  "Je krijgt veel inzicht in jezelf." 

  Bovendien is het ook heel aangenaam om als Learning & Development departement met The Tipping Point samen te werken. Om een goed zicht te krijgen op de noden van de organisatie stellen ze gerichte vragen, bovendien denken ze ook actief mee met de organisatie en geven ze gepast advies. De trainingen sluiten op deze manier niet enkel aan bij de noden, maar ook bij de cultuur van Argenta.  

  We zien hen dan ook als een zeer bekwame en waardevolle partner in de ondersteuning van de Gezonde Groei van onze talenten en onze organisatie.

  DAVINA DE BLOCKCoach Organisatie & Talent, Argenta Bank- en Verzekeringsgroep nv
 • The Tipping Point is voor ons een ‘preferred’ partner in Learning & Development omdat zij een zeer integrale aanpak voorzien met een duidelijke unieke ‘value proposition’, zijnde het breinleren. De grondige aanpak en begeleiding in het bepalen van leerdoelstellingen, steeds op maat oplossingen met  focus op transfer, alles gebaseerd op hoe ons brein leert, gegeven door uitstekende trainers.

  Kortom een zeer innovatieve aanpak die heel erg gesmaakt wordt bij onze medewerkers en managers. Daarnaast hebben zij de juiste mix van competenties in huis om in hun oplossingen verder te gaan dan de klassieke ‘classroom’ training. Hun kennis en ervaring in het digitale leren heeft ervoor gezorgd dat digitaal leren 2.0 zijn ingang gevonden heeft binnen Telenet.

  TINNE DE BACKERLearning & Talent development manager, TELENET
 • The Tipping Point heeft een andere kijk op leren en gaat net dat stapje verder om een sterke, kwalitatieve opleiding neer te zetten - met veel aandacht voor een zo optimaal mogelijke transfer naar de praktijk. We hebben hen leren als een innovatieve partner die actief meedenkt en een verfrissende aanpak biedt. Een geslaagde formule, zoals vooral ook uit de reacties van onze medewerkers blijkt: 'De opleiding werd zeer duidelijk en leuk aangebracht en zullen we goed in de praktijk kunnen gebruiken' 'De trainers waren uitstekend' 'Hopelijk krijgt elke medewerker deze opleiding!' 'Sterk onderbouwde opleiding door sterke ervaring van de trainers' 

  Wij kijken alvast uit naar de verdere samenwerking!

  JANA HINDRYCKX Learning specialist retail, DELHAIZE
 • Tipping Point is een partner in de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers. Ze zijn de perfecte match met onze organisatie en stralen dezelfde waarden en passie uit als onze medewerkers. We hebben nog veel plannen met hen in ons toekomstig ontwikkelingsbeleid.

  CARL PRAETHR directeur, SWITCH
 • We hebben The Tipping Point leren kenen op de Proeverijen in 2017 en waren onmiddellijk enthousiast! De wetenschappelijke aanpak en de link met het brein heeft ons getriggerd om contact op te nemen en met hen aan tafel te gaan zitten. Ondertussen zijn we bijna een jaar verder en kunnen we spreken over een succesvolle samenwerking. We hebben samen vormgegeven aan een traject ikv stress en veerkracht. De reacties van de deelnemers zijn lovend, niet alleen over de content, maar ook over de trainers. Professioneel, experten in hun vak en vooral gepassioneerd door datgene wat ze doen. Blij dat we met hen in zee zijn gegaan!
  KIMBERLY DE LAETLearning & Development, L&D Coördinator ELIA
 • The Tipping Point is not just another 3rd party provider, they are a real L&D partner offering a unique combination of extensive brain based know-how with a refreshing and dynamic style. Working with The Tipping Point is all about trust, co-creation and going the extra mile to deliver top quality.

  ANNELEEN ARNOLDLearning & Development Manager, Deloitte Belgium
 • Het is keer op keer fantastisch om met het team van The Tipping Point te mogen samenwerken.

  De workshops komen tot stand na een grondige bespreking van achtergrond, bedrijfscultuur en gewenst resultaat. En bijsturing vormt op geen enkel moment een probleem. De resultaten liegen er niet om; de workshops werden zo gesmaakt dat we wel genoodzaakt waren een vervolgtraject op poten te zetten.

  Daarenboven hebben ze niet alleen de juiste ingesteldheid en kennis maar beschikken ze ook over de nodige connecties om hun workshops in beide landstalen aan te bieden. Een absolute noodzaak in onze organisatie.

  Ik kijk alvast uit naar de verdere samenwerking.

  KATRIEN VAN DOORENL&D Manager, ADECCO
 • To the point, iets anders dan anders, gepassioneerd gebracht en grondig onderbouwd. Dat is wat voor mij The Tipping Point typeert.

  De rode draad van het breinleren doorheen de workshops, opleidingen en demo's is verfrissend en tegelijkertijd krachtig. Je wordt uitgedaagd om verder te kijken dan de traditionele theorieën, opleidingen en het bestaande HR-gebeuren.

  De mensen van The Tipping Point weten waarover ze spreken... en zorgen ervoor dat jij dat ook weet, na een sessie (workshop, opleiding, demo...) bij The Tipping Point.

  Pragmatism meets theory meets passion.

  ANNELEEN DE BOECKDiensthoofd HR, DE VOORZORG
 • The Tipping Point heeft de zeven principes van het Breinleren gebracht voor een enthousiaste groep lesgevers van de Christelijke Mutualiteit.

  De valkuil van een workshop met didactische insteek is dat enkel publieke geheimen worden verkondigd, waardoor bij de deelnemers snel het gevoel ontstaat dat eigenlijk niets nieuws onder de zon is. The Tipping Point heeft deze valkuil perfect ingeschat en vermeden door actief in te spelen op de ervaring van de lesgevers, en zo bij alle deelnemers een aha-erlebnis op te wekken. Een andere, sterke eigenschap van de workshop is dat alle principes van het Breinleren meteen werden toegepast, wat de herkenbaarheid en de geloofwaardigheid van de boodschap heel goed heeft ondersteund. The Tipping Point heeft de lesgevers uit de Christelijke Mutualiteit niet alleen geïnspireerd, maar ook gemotiveerd om in te zetten op meer effectiviteit van de interne leertrajecten.

  PATRICK PAUWELSCoördinator CM-campus
 • Dankzij The Tipping Point hebben onze leidinggevenden een beter inzicht gekregen in de dagelijkse sturing van hun medewerkers.  De opleidingen van The Tipping Point zijn zeer praktijkgericht en op maat gemaakt. Wij zien hen dan ook als een zeer waardevolle partner in onze verdere groei.

  NATALIE VANDERSCHAEGHEBestuurder, MACOBO
 • Tijdens onze jaarlijkse Trainers' Day bij de Randstad Group hebben wij het geluk gehad om samen te werken met The Tipping Point.  Een groep enthousiaste interne trainers werden meegenomen in hun verhaal van de zeven principes van Breinleren. Het geheel werd boeiend gebracht waarbij hun tips en tools herkenbaar en duidelijk werden neergezet. Door hun inspirerende en heldere manier van presenteren werd het vrij vlug duidelijk dat er bij onze trainers een grote dosis motivatie werd aangeboord om zich te buigen over het nog verder verhogen van de transfer op werkterrein.

  Het is duidelijk dat dit zeker niet de laatste samenwerking met The Tipping Point zal zijn. Zeker een aanrader!

  ANNELIES VANDEN HOUTELearning advisor - RANDSTAD
 • Ons team werd na een eerste samenwerking met The Tipping Point enorm positief verrast tijdens de opleiding “Communicatie met impact”. De positieve feedback van ons team over de gevolgde opleiding was te danken aan de kwaliteit in aanpak van de lesgevers. Deze slaagden er namelijk in de drempelvrees tot interactie bij de deelnemers weg te nemen door te zorgen voor een uiterst ongedwongen sfeer.  

   Er werd ook echt  “maatwerk” geleverd. De inhoud van de cursus werd dus goed afgestemd op de ervaringen van de cursisten op de werkvloer, dewelke zij in alle vertrouwen vrijblijvend konden delen met de lesgevers. Dat gevoel van een veilige cocon waarin veel kan en mag gedeeld worden, vormde uiteindelijk een platform voor ons team om tot zelfinzicht te kunnen komen in de eigen aanpak en te leren hoe het eventueel optimaler zou kunnen.

   De lesgevers toonden over een uiterst “acupuncturistische” aanpak te beschikken waarbij zij de cursisten op boeiende wijze op aanwezige aandachtspunten/pijnpunten wisten te wijzen, zodat deze verbetermogelijkheden zagen in de eigen manier van werken. Het mooie aan deze groepsles is dat elke cursist het woord kon nemen en dat iedereen individueel de eigen verbeterpunten kon leren ontdekken met daaraan gekoppelde tips/tricks van de lesgevers uit.

   Het is niet evident om kwaliteitsvolle opleidingen te vinden die even boeiend/leerrijk gegeven worden zoals dat in eerste instantie vaak verkondigd wordt door opleidingsinstellingen op websites. Wij kunnen echter met grote tevredenheid bevestigen dat The Tipping Point de kwaliteit geleverd heeft waar zij garant voor staat. 

   We kijken alvast uit naar een volgende samenwerking met The Tipping Point en haar inspirerende lesgevers.

  PHONG HUYNHTeamleider, Stafdienst Cultuur Provincie Antwerpen
 • Samen slimmer leren, daar gaan we bij VAN IN elke dag voor.

  Binnen onze organisatie staat leren en ontwikkelen centraal.

  The Tipping Point als opleidingsaanbieder sluit volledig aan bij onze visie en voelt goed aan wat de behoefte en de verwachtingen zijn.

  Zowel onze medewerkers als onze klanten nemen ze met hun enthousiasme en expertise mee in hun verhaal.

  We kijken uit naar nog mooie projecten samen in de toekomst.

  EVA CHAUBET & KARIN HENDRICKXHR advisor & Marketeer, VAN IN

Geïnteresseerd in breinleren? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

INSCHRIJVEN