NIEUW BOEK: “In het echt ben ik veel leuker!”

NIEUW BOEK: “In het echt ben ik veel leuker!”

NIEUW BOEK: Online impact realiseren met breinkennis

13 maart 2020 staat voor eeuwig in het collectieve geheugen van The Tipping Point gegrift. De nieuwsberichten over een lockdown volgden elkaar aan een snel tempo op en dit zou onvermijdelijk een impact hebben op al die opleidingen die we zo zorgvuldig klassikaal hadden voorbereid bij verscheidene klanten. De vraag of we deze opleidingen ook online konden verzorgen bleef dan ook niet lang uit. Op dat moment zagen wij twee opties: ofwel wachten tot de coronastorm zou overwaaien, niet wetende wanneer dit zou zijn. Ofwel anticiperen op het moment, en deze crisis aanwenden als een ‘tipping point’ en volop gaan inzetten op online training geven. Wij kozen om onze naam alle eer aan te doen. Wij kozen voor The Tipping Point.

 

 

Samen met onze trainers, een enthousiast design team én onze klanten gingen we online aan de slag. We hielden online trainen tegen het licht van onze brain-based methodologie, ploeterden door de verscheidene tools en experimenteerden erop los. Het was een trial and error verhaal, want het geven van een online training of presentatie is toch iets anders dan voor een groep staan. Hoe houd je de aandacht van je deelnemers vast? Hoe zorg je, ook online voor een veilige en open leeromgeving? En hoe zorgen we ervoor dat het geleerde blijft plakken? Stukje voor beetje werden deze vragen beantwoorden en werd onze Tipping Point-methodologie ook online een feit.

We verzamelden onze best practices in een online training over, jawel, online trainen. Ondertussen spraken met experts over de grenzen heen. Hoe pakten zij het aan? Wat werkte wel en wat niet? En zo vonden Ria en Katelijn elkaar. Met hun gedeelde passie voor leren én het brein werd de lijst met tips en tools alleen maar langer. Deze hebben we uiteindelijk, samen met Ria, gebundeld in een praktisch boek over online trainen door en voor mensen die hun opleidingen en trainingen vooral online moeten geven.

Aan de hand van 5 grote breinprincipes in leren beschrijven we de do’s en don’ts van online trainen. Per principe kom je meer te weten over de neurowetenschap achter online leren en hoe je daar online rekening mee kan houden. In elk hoofdstuk kun je handige templates en checklists vinden zodat je er meteen mee aan de slag kan gaan.

Het is het boek wat wij graag hadden willen hebben bij de start van de coronacrisis! En waarvan wij hopen dat ook jullie er heel veel aan hebben.

Steun je boekhandel! Vanaf 19 mei in de boekhandel.

Of online:

 

 

Over het boek:

‘In het echt ben ik veel leuker, Online impact realiseren met breinkennis’

Uitgeverij Kloosterhof Neer B.V., ISBN 9789078876311

Hardcover. € 16,95

Verschijningsdatum: 12 mei 2021

Demo’s & workshops

Reviews

Beluister de podcast over het boek van Ria & Katelijn

Katelijn Nijsmans

Neuropsycholoog Katelijn Nijsmans bekijkt verandering door de lens van de neurowetenschap. Het is haar missie om breinkennis uit de donkere kelders van de wetenschap te halen en deze waarheidsgetrouw te vertalen naar de bedrijfswereld. Daarom zet zij haar onderzoekservaring aan de Universiteit Maastricht naar het effect van onzekerheid op het brein via fMRI in om individuen en organisaties te begeleiden bij verandering. Zij is Managing partner bij The Tipping Point, lector bij PXL hogeschool en heeft recent, samen met Ria van Dinteren, het boek ‘In het echt ben ik veel leuker’ geschreven over de toepassingen van breinkennis in online trainen en presenteren.

Ria Van Dinteren

Ria van Dinteren is organisatiekundige en onderwijskundige en is gespecialiseerd in het toepassen van breinkennis. Zij heeft zelf jaren gewerkt als leidinggevende en is thuis op inhoudelijke thema’s zoals leren talentontwikkeling en leiding geven. Zij heeft diverse boeken op haar naam staat waaronder Brein@work dat in 2011 genomineerd is als managementboek van het jaar. Recent heeft ze het boek breinopeners geschreven en samen met Katelijn Nijsmans het boek “in het echt ben ik veel leuker’, over de toepassingen van breinkennis in online bijeenkomsten. Ze werkt vanuit  een eigen organisatieadviesbureau Breinwerk, is hoofdredacteur bij TVOO en werkt als docent en onderzoeker bij diverse hogescholen en universiteiten.

 

Ontdek onze lunch & discoversessies

Geen evenementen gevonden!

Liever een event rond onze methodologie?
Check dan onze lunch & discoversessies

SKILLS FOR TODAY AND TOMORROW

Welke soft skills winnen aan belang?

Op basis van ons onderzoek en ervaring hebben wij 4 categorieën van (soft) skills
geïdentificeerd die cruciaal zijn om performant te blijven in de toekomst?

Liever op maat?
Geef ons een seintje! We luisteren graag
naar jouw leervraag.

Let’s talk

Vragen over ons aanbod?

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.