Toolboxen – Feedback ontvangen

Haal het meeste uit je feedback

We staan allemaal open voor feedback… totdat het zover is. Wanneer we feedback ontvangen, gebeurt er iets gek in ons brein. Dit maakt het soms moeilijk om rationeel te reageren op feedback en echt te begrijpen waarover het gaat.

“Om het meeste te halen uit feedback die we ontvangen, is het daarom goed om inzicht te hebben in de manier waarop ons brein is opgebouwd.”

Wanneer je je hiervan bewust bent, zal het eenvoudiger zijn om dit proces te omzeilen. Daarnaast is het ook goed om te beseffen wat je precies triggert aan de feedback en welke strategieën je kan inzetten om kalmte te bewaren.

Geef je zelfinzicht dus een boost en leer de kneepjes van het vak om het meeste te halen uit feedback die je krijgt.

Waarom werken met toolboxen?

Door te werken met interne trainers, vergroot je het draagvlak binnen je organisatie. Je zal heel flexibel al je medewerkers bereiken om zo een gemeenschappelijke taal te installeren. Bovendien biedt het de mogelijkheid om te capteren wat er leeft binnen je organisatie om zo eventueel vervolginitiatieven op te zetten. De interne trainers ontvangen een Powerpoint presentatie met script die ze kunnen volgen. De theoretische stukken worden uitgelegd in korte video’s door onze experts die tijdens de training kunnen worden afgespeeld. Zo kunnen de interne trainers zich toeleggen op het verwerken van de theorie en het faciliteren van oefeningen.

VOORBEELD >

Wat is een toolbox?

Een toolbox is een pakket van leerinstrumenten waarmee je interne trainers of ambassadeurs aan de slag kunnen om je medewerkers zelf op te leiden. Het omvat een presentatie met script dat ze kunnen volgen tijdens hun training. De theoretisch technische stukken worden uitgelegd in korte video’s door onze experts die tijdens de training kunnen worden afgespeeld. Zo kunnen de interne trainers zich toeleggen op het verwerken van de theorie en het faciliteren van zelfreflectie oefeningen.

Om je interne trainers en ambassadeurs klaar te stomen, bieden we Train-the-Trainers aan. Tijdens deze sessies nemen we hen mee in het verhaal, bepalen we samen de klemtonen van het programma en oefenen we op de verschillende werkvormen.

VOORBEELD >

Programma

Tijdens deze Toolbox stellen we ons de vraag hoe je open kan staan voor feedback en wat je kan doen om de feedback echt te begrijpen. Het antwoord hierop zoeken we in de manier waarop ons brein is opgebouwd.

 • Hoofdstuk 1: Grrr… feedback
  • Hoe is ons brein opgebouwd?
  • Wat gebeurt er wanneer feedback ons raakt?
 • Hoofdstuk 2: Feedback triggers
  • Welke soorten triggers bestaan er?
  • Waarom is het goed om weten om welke het gaat?
 • Hoofdstuk 3: Mis de bocht niet
  • Hoe kan je rustig blijven tijdens feedback?
  • Hoe kan je je reactie ombuigen naar een respons?

Voor wie?

 • Interne trainers, HR medewerkers, leidinggevenden, coaches
 • Ambassadeurs die interesse hebben om zelf training te geven

Train-the-trainer

Om je interne trainers en ambassadeurs klaar te stomen, bieden we Train-the-Trainers aan. Tijdens deze interactieve sessies van een halve dag nemen we hen mee in het verhaal, bepalen we samen de klemtonen van het programma en oefenen we op de verschillende werkvormen.

Wat krijg je?

Een toolbox bevat een pakket met verschillende leerinstrumenten waar jouw interne trainers en ambassadeurs zelf mee aan de slag kunnen om jullie medewerkers te trainen:

 • Explainer movie met beknopte uitleg over het topic
 • Powerpoint presentatie met afgewerkte slides en speakernotes
 • Line-out met script die trainers kunnen volgen
 • Manual om trainers voor te bereiden op verschillende scenario’s
Praktisch

Duurtijd: een halve dag per toolbox
Format: de toolbox is uitgewerkt om online of classroom te geven
Taal: NL, FR

In the picture

WERKEN MET LEARNING LABS?

Experimenteer en leer op je eigen tempo!

MEER INFO >

Ontdek onze andere Toolboxen

> Liever op maat? Geef ons een seintje!

Benieuwd naar onze andere topics?

Onze events

The Tipping Point houdt de vinger aan de pols en onderzoekt voor u welke skills essentieel worden in de toekomst & hoe u die kunt implementeren in uw organisatie. Wij delen graag deze kennis met u via verschillende events.

Geen evenementen gevonden!

Onze formats

Liever op maat?

Benieuwd naar hoe ons team van learning architects jouw leervraag vanuit verschillende expertises bekijkt?

> Contacteer ons
Let’s talk

Vragen over ons aanbod?

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.