Onze aanpak

Brain Based Learning

De laatste 10 jaar zijn we veel te weten gekomen over het functioneren van onze hersenen. Deze opmars van ‘hersenkennis’ is te wijten aan nieuwe scantechnieken waarmee wetenschappers ons brein in kaart kunnen brengen. Deze kennis is een echte goudmijn voor professionals die actief zijn op gebied van leren en veranderen. Immers, als je weet hoe ons brein leert, kan je daar rekening mee houden bij het opzetten, uitrollen en evalueren van leer- en verandertrajecten. Dit laatste wordt ‘brain based learning’ of ‘breincentraal leren’ genoemd.

De neurocognitieve wetenschap geeft ons zowel nieuwe inzichten in leren en veranderen, als onderbouwing van bestaande inzichten. Veel van we al doen vanuit ervaring en intuïtie is namelijk al ‘brainproof’. Om de recente bevindingen rond brein en leren praktijk gericht en hapbaar te maken, hebben we 7 verschillende leerprincipes gedestilleerd met een neurologische onderbouwing. We noemen deze onze 7 breinprincipes. Elk van deze principes vertrekt van dezelfde basis, namelijk:

Leren is het vormen van sterke en uitgebreide neurale netwerken in ons brein

Geen evenementen gevonden!
Meer events

Geïnteresseerd in de (soft) skills for the future? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

INSCHRIJVEN

WE FOCUS ON

SUSTAINABLE

BEHAVIOURAL CHANGE

The Tipping Point gebruikt de “bril” van de zeven breinprincipes zowel bij de opzet, de uitvoering als de evaluatie van onze leertrajecten. Het geeft ons een verklaring voor de effectiviteit van werkvormen en ontwerpprincipes zoals het gebruik van videomateriaal, actieplannen, werken met professioneel acteur en andere pedagogische principes. Hiernaast kan je een overzicht vinden van deze breinprincipes met telkens meer duiding over hoe we deze principes concreet toepassen tijdens de opleiding.