Passions meets science meets pragmatism

 

The Tipping Point is ontstaan uit de gemeenschappelijke passies van 2 ex-collega’s en tevens broer en zus. Leren, ontwikkelen en veranderen zit als het ware in het bloed van Katelijn en Tom Nijsmans. Na 15 jaar in de wereld van Learning & Development hebben ze een methodologie ontwikkeld die stoelt op Brain Based Learning. Samen met een ploeg doorwinterde professionals hebben ze een specifiek aanbod ontwikkeld: naast hun aanbod van kant-en-klare modules helpt The Tipping Point organisaties in hun zoektocht naar de juiste mix (digitaal en/of classroom) van ingrediënten voor leer- en verandertrajecten met impact.

Our team

Naast bovenstaande mensen hebben wij een jarenlange samenwerking met een aantal L&D professionals: doorwinterde trainers, professionele acteurs, e-learning developers & graphical designers.

6 Redenen om met ons in zee te gaan:

1

Passie voor leren & ontwikkelen


Elke van onze medewerkers is gebeten door het vak. Leren, ontwikkelen en veranderen. We staan ermee op en gaan ermee slapen…
2

Focus op impact


Return On Investment dragen we hoog in het vaandel: concrete leerdoelstellingen = concrete verwachtingen.
3

Methodologie van breinleren


De kennis van hoe het brein leert, is een echte goudmijn voor professionals die actief zijn op gebied van leren en veranderen. Dat willen we graag delen…

4

Combinatie digitaal en classroom

We begeleiden leer- en verandertrajecten zowel in classroom als via digitale platformen (of de combinatie).


5

Visueel attractief

Het oog mag ook wat: visuele prikkels blijven een belangrijke bron van effectief leren. Hier besteden we graag aandacht aan.


6

Emotie via films & acteurs

Emoties zorgen ervoor dat leren wordt onthouden. Vandaar de inzet van specifiek filmmateriaal en professionele acteurs…


 

Een greep uit onze klanten

Accor
Acerta
Adecco
AG Insurance
Ahold
Argenta
Arysta LifeScience
Atlas Copco
AXA
AZ Sint-Jan
AZ Sint-Lucas
BASIC-FIT
BASF
Bergerat Monnoyeur
Bluecrux
bpost
C&A
Canon
Carrefour
Cinionic
DELA
Delhaize
Deloitte
Departement Cultuur, Jeugd & Media
DPG Media
EuroControl
Facilicom
Fednot
Floré
Fluxys
FOD Economie
gas.be
GB Foods
Global PSA
Go4Jobs
Stad Hasselt
Henkel
IDEWE
Indaver
Intracto
Janssen Pharmaceutica
KBC
KDG
Keyrus
Kruidvat
Lloyds Pharma
Mensura
Microsoft
Nike
NuSkin
ONDRAF NIRAS
Orange Cyberdefense
Pauwels Consulting
Pfizer
Politie
Proximus
Reynaers Aluminium
RSZ-ONSS-LSS
SCK - CEN
SICK
Sirris
Telenet
Threon
Toyota
Trilations
TUI
Unique
Van Breda
Van In
Voka
Xerius
Water-Link
Zorgbedrijf Antwerpen

Geïnteresseerd in breinleren? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

INSCHRIJVEN

Onze klanten zeggen...

 • Alleen de beste opleidingen helpen onze medewerkers echt vooruit. Daarom werkt ons team van De Academie zo graag samen met The Tipping Point. 
  Zij leggen de lat telkens opnieuw hoog. Wetenschappelijk onderbouwd, sterk inhoudelijk, goed gestructureerd. Én met de focus op de praktijk, zodat de kennis meteen kan worden toegepast.
  De trainingen worden altijd verzorgd door sympathieke en enthousiaste knappe koppen. Zodat onze cursisten altijd meteen mee zijn. Het is ook fijn dat de samenwerking zo flexibel verloopt. 
  We hebben de opleidingen al meermaals geëvalueerd en aangepast. De coronaperiode bewees nogmaals hoe uitzonderlijk hun aanpassingsvermogen is. Het finale feedbacktraject dat we nu hebben, volledig online trouwens, is er één waar we echt heel trots op zijn.
  Ook onze cursisten zijn heel enthousiast. We ontvangen alleen maar positieve reacties! Over de goede opbouw, de focus op interactie, de bruikbaarheid in hun dagdagelijkse job. 
  Ze houden ook van het vlotte tempo, de heldere uitleg en het immer sympathieke vleugje humor dat elke opleiding nóg aangenamer maakt.
  Inge, Nathalie, Lene van het Academie-teamMediahuis België
 • The Tipping Point succeeded in translation the topic of ‘Resilience’ into an inspiring learning-journey. The brain based learning approach is a perfect match for our company and the cooperation with the Tipping Point-team is always professional, flexible and highly energizing!
  Elke DeprostTalent&Training Coordinator DEME nv
 • In de transformatie naar een cultuur van continue feedback, schakelden we The Tipping Point in als trainingspartner. Ik ben sterk onder de indruk van de snelheid waarmee zij een op-maat-leertraject wisten op te bouwen. Hun sterke expertise in het domein van feedback werd al snel duidelijk. Covid-19 bracht een extra challenge met zich mee die door hen werd omarmd als een opportuniteit om de digitale tour op te gaan. The Tipping Point is een niet gewoon een leverancier van trainingen. Je kan met hen een hecht partnership bouwen dat gestoeld is op een open, to-the-point communicatie enerzijds, waarin feedback ter harte wordt genomen en in actie omgezet. En anderzijds op een enorme portie flexibiliteit om te beantwoorden aan de veranderende noden en wensen.

  Annelore De PotterTalent Officer & Verschilmaker, TELENET
 • Bij AG werken we sinds begin 2020 samen met The Tipping Point. Waarom? Om onze medewerkers kwalitatief sterke sessies aan te bieden waar ze effectief geïnspireerd buiten lopen en weten wat ze nu anders kunnen doen in hun privé –of werkleven. De mensen achter The Tipping Point denken actief met ons mee en geven suggesties waar nodig. Hun omschakeling van klassikaal naar virtuele learning journeys heeft voor onze medewerkers het verschil gemaakt in tijden van Corona. Ze zijn gewoon goed in wat ze doen zo blijkt ook uit de vele reacties die we krijgen van onze medewerkers zoals: “The Tipping Point doet het altijd goed!” of “Iedereen zou deze sessie moeten volgen!”. Elke sessie is wetenschappelijk gestaafd, hun trainers zijn inhoudelijk en pedagogisch top en de opvolging is een enorme meerwaarde.
  Liesa MolenaersLearning advisor bij AG Insurance
 • De virtual journey 'giving & receiving feedback' was een succes in onze Pauwels Academy. Niet alleen pakt The Tipping Point het lesmateriaal, de slides en het proces zeer professioneel aan. Ook de webinar zelf werd met topsprekers én heel veel enthousiasme begeleid. Wij zijn alleszins benieuwd naar meer!
  Céline Van PuymbrouckPauwels Consulting
 • De trainingen van The Tipping Point worden door onze medewerkers omschreven als volgt: 

  "Een opleiding die ik meteen kan toepassen in mijn functie." 

  "Een van de meest bekwame en enthousiaste trainers die ik al gezien heb." 

  "De ideale mix tussen theorie en praktijk."

  "Enorm leerzaam."

  "Je krijgt veel inzicht in jezelf." 

  Bovendien is het ook heel aangenaam om als Learning & Development departement met The Tipping Point samen te werken. Om een goed zicht te krijgen op de noden van de organisatie stellen ze gerichte vragen, bovendien denken ze ook actief mee met de organisatie en geven ze gepast advies. De trainingen sluiten op deze manier niet enkel aan bij de noden, maar ook bij de cultuur van Argenta.  

  We zien hen dan ook als een zeer bekwame en waardevolle partner in de ondersteuning van de Gezonde Groei van onze talenten en onze organisatie.

  DAVINA DE BLOCKCoach Organisatie & Talent, Argenta Bank- en Verzekeringsgroep nv
Geen evenementen gevonden!
Meer events