Passion meets science meets pragmatism

The Tipping Point is een trainings- en adviesbureau dat organisaties begeleidt in het trainen en implementeren van soft skills. Na 15 jaar in de wereld van Leren & Ontwikkelen hebben enkele ex-collega’s in 2015 de handen in elkaar geslagen en een eigen methodiek ontwikkeld. Samen met een team van doorgewinterde professionals helpt The Tipping Point organisaties bij het zoeken naar de juiste mix van ingrediënten (digitaal en/of classroom) voor leer- en veranderingsprocessen met impact.

Our team

Naast bovenstaande mensen hebben wij een jarenlange samenwerking met een aantal L&D professionals: doorwinterde trainers, professionele acteurs, e-learning developers & graphical designers.

5 Redenen om met ons in zee te gaan:

1

PASSION MEETS SCIENCE


Gepassioneerd door ons vak & wetenschappelijk onderbouwd, zowel naar inhoud als vorm.
2

INNOVATIVE & DIGITAL


Innovatieve & digitale (blended) leeroplossingen, vertrekkend vanuit de laatste trends in ons domein & gegoten in een visueel attractief jasje
3

FOCUS ON IMPACT


Concrete,hands-onoplossingen, gekoppeld aan bedrijfsresultaten & bewaakt via een strikte interne kwaliteitsopvolging.

4

FROM DESIGN TO IMPLEMENTATION

Strategische partner die organisaties helpt om leertrajecten op te zetten, vanaf de initiële vraag tot de evaluatie.


5

WE GO THE EXTRA MILE

Flexibele & snelle interventies, gesteund door een grote poule van meertalige professionals.


 

Een greep uit onze klanten

 
 

Geïnteresseerd in de (soft) skills for the future? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

INSCHRIJVEN

Onze klanten zeggen...

 • Dankzij de wetenschappelijke benadering van de thema’s en aan de methodiek die gebruikt werd slaagden de medewerkers van The Tipping Point erin zich perfect in te leven in onze noden. Boeiende intakegespreken maakten dat we in co-creatie een aanbod op maat uittekenden. Concreet inspireerden de sessies ons om onze core-business – het begeleiden van toekomstige leerkrachten- nog sterker uit te bouwen. Tegelijkertijd stelden we ook als doel ons team veerkrachtig en effectief te leren omgaan met veranderingen en uitdagingen. Vanuit samenwerking groeide de goesting om als team samen verantwoordelijkheid op te nemen zowel bij het denkproces rond een vernieuwd curriculum als bij de uitbouw van een sterk coherent team. Ons traject met The Tipping Point heeft een positieve invloed op onze teamdynamiek, werkt stimulerend om uit onze comfort zone te stappen… Dus ja, we plukken ondertussen al vruchten van een wendbaar, vaardig en succesvol teams dat klaar is voor de uitdagingen van morgen.
  Karen NackomOpleidingsverantwoordelijke Lerarenopleiding BASO
 • De Universiteit Maastricht heeft recent een leerzaam leiderschapstraject doorlopen met The Tipping Point. We waardeerden hun pragmatische en realistische aanpak, die goed te implementeren is in de praktijk. Onze deelnemers vonden de combinatie van theorie, uitwisseling van ervaringen en herhaling via Learning Boosters nuttig. Met The Tipping Point hebben we relevante en blijvende vaardigheden ontwikkeld. Een bundeling van de feedback van de deelnemers:
  • Heel realistisch, praktisch en toepasbaar
  • Iedereen kan zijn eigen prioriteiten leggen in dit traject
  • Topics heel relevant en herkenbaar
  • Werken met simulatie-acteurs was heel leerzaam, mag nog meer zelfs
  • Veel interactie, door vaak te werken in groepjes
  • Veel psychologische veiligheid ervaren
  • Beste leiderschapstraining die ik reeds gevolgd heb
  Bas AartsLeer- en ontwikkeladviseur Leadership Academy
 • Graag wil ik jou en al jouw fantastische lesgevers en acteurs bedanken voor de zeer interessante en leerrijke trainingen. Het was niet altijd evident om over EQ te spreken in een wereld waar IQ nog steeds hoogtij viert. De lessen waren een eyeopener voor vele deelnemers en zullen een change proces inzetten. We waarderen jullie professionaliteit, flexibiliteit en de warme aandacht voor de deelnemers. De gedrevenheid en de passie voor jullie vak van elkeen in het team is ons bijgebleven. We kijken er naar uit om ook in de toekomst nog met jullie te kunnen samenwerken voor diverse projecten.
  Inge MausBelfius Talent Development, Leadership & Change
 • Wij zijn met The Tipping Point beginnen werken tijdens de eerste lockdown in maart 2020. Wat daar uit kwam was meteen: WAUW... TTP was 1000% klaar voor digitale training. In 2 jaar tijd hebben we iets meer dan 20 sessies met hen gedaan en onze medewerkers zijn nog steeds unaniem:
  • de kwaliteit van de inhoud
  • de sessies: interactief, spannend, kort formaat, to the point,...
  • de vaardigheden en passie van de verschillende trainers
  • En niet te vergeten: onze samenwerking met An, die veel energie steekt in sessies op maat van de behoeften en doelstellingen van Securex.
  • Wij kijken nu al uit naar de volgende projecten samen, want The Tipping Point is niet alleen een topleverancier, maar ook een echte partner!
  Christine NauwelaersTalent Specialist, Securex
 • Alleen de beste opleidingen helpen onze medewerkers echt vooruit. Daarom werkt ons team van De Academie zo graag samen met The Tipping Point. 
  Zij leggen de lat telkens opnieuw hoog. Wetenschappelijk onderbouwd, sterk inhoudelijk, goed gestructureerd. Én met de focus op de praktijk, zodat de kennis meteen kan worden toegepast.
  De trainingen worden altijd verzorgd door sympathieke en enthousiaste knappe koppen. Zodat onze cursisten altijd meteen mee zijn. Het is ook fijn dat de samenwerking zo flexibel verloopt. 
  We hebben de opleidingen al meermaals geëvalueerd en aangepast. De coronaperiode bewees nogmaals hoe uitzonderlijk hun aanpassingsvermogen is. Het finale feedbacktraject dat we nu hebben, volledig online trouwens, is er één waar we echt heel trots op zijn.
  Ook onze cursisten zijn heel enthousiast. We ontvangen alleen maar positieve reacties! Over de goede opbouw, de focus op interactie, de bruikbaarheid in hun dagdagelijkse job. 
  Ze houden ook van het vlotte tempo, de heldere uitleg en het immer sympathieke vleugje humor dat elke opleiding nóg aangenamer maakt.
  Inge, Nathalie, Lene van het Academie-teamMediahuis België
 • Bij AG werken we sinds begin 2020 samen met The Tipping Point. Waarom? Om onze medewerkers kwalitatief sterke sessies aan te bieden waar ze effectief geïnspireerd buiten lopen en weten wat ze nu anders kunnen doen in hun privé –of werkleven. De mensen achter The Tipping Point denken actief met ons mee en geven suggesties waar nodig. Hun omschakeling van klassikaal naar virtuele learning journeys heeft voor onze medewerkers het verschil gemaakt in tijden van Corona. Ze zijn gewoon goed in wat ze doen zo blijkt ook uit de vele reacties die we krijgen van onze medewerkers zoals: “The Tipping Point doet het altijd goed!” of “Iedereen zou deze sessie moeten volgen!”. Elke sessie is wetenschappelijk gestaafd, hun trainers zijn inhoudelijk en pedagogisch top en de opvolging is een enorme meerwaarde.
  Liesa MolenaersLearning advisor bij AG Insurance
juli 2024
augustus 2024
september 2024
oktober 2024
november 2024
Geen evenementen gevonden!