Our Virtual Learning Solutions

VIRTUAL LEARNING JOURNEYS

Leren is een proces dat al lang niet meer ‘ontsnapt’ aan digitaliseren. Vanuit onze ervaring & methodologie hebben wij in de loop der jaren enkele interactieve ‘virtual learning journeys’ ontwikkeld.

Wat?

Korte, krachtige learning tracks die voor groepen tot 100 deelnemers kunnen gegeven worden. Geen verplaatsing nodig, geen software downloads of administratieve rompslomp én geen saaie aframmeling van slides.
Wel een digitaal leertraject rond een geanimeerde live virtual training waar 1 content en 1 pedagogisch expert een groep tot 100 deelnemers meenemen in een deep dive rond het topic.

Het pre- en postwork bestaat uit digitale leerprikkels die per e-mail gestuurd worden. In het pre-work vinden de deelnemers de link naar het webinar met de mogelijkheid om dit tijdstip in hun agenda te zetten, een instructievideo rond het aanloggen en een e-book met oefeningen. Nadien ontvangen de deelnemers de hand-outs, extra oefeningen en tips.

WELKE “LEARNING TOPICS” HEBBEN WE?

Wij hebben een aanbod van virtual learning journeys die meteen kunnen worden ingezet. We werken eveneens op maat waar we afhankelijk van de doelgroep en doelstellingen virtual learning journeys op maat bouwen.

FEEDBACK GEVEN & ONTVANGEN

Tijdens deze interactieve live virtual training zoomen we in op de redenen waarom ons brein het zo moeilijk heeft met feedback en wat we kunnen doen om sterker in onze schoenen te staan bij zowel het geven als ontvangen van feedback. Elke deelnemer gebruikt zijn/haar eigen cases om de nieuwe inzichten en vaardigheden te vertalen naar de werkvloer. Tijdens de verscheidende Q&A momenten worden vragen van deelnemers beantwoord door onze content expert.

VEERKRACHT

We starten met een kijkje te nemen naar de manier waarop ons brein reageert op stressvolle situaties. We gaan op zoek naar de juiste tools die jou kunnen helpen om preventief je veerkracht te vergroten en om een anker te bieden bij het omgaan met stress en veranderingen. Verschillende tools (apps, boeken en life hacks) worden gedeeld door zowel de content expert als de deelnemers zelf om deze periode veerkrachtig door te komen.

FOCUS MANAGEMENT

We beginnen met de vraag wat focus en afleiding betekenen in ons brein: beide toestanden zijn zichtbaar in onze grijze massa en beide hebben een functie. Elke deelnemer brengt zijn eigen interne en externe triggers (de zaken die ons afleiden) in kaart en leert technieken om langer in een toestand van focus te blijven. Ons brein is plastisch en dus ‘trainbaar’. Ook voor meer focus. Tijdens de verscheidende Q&A momenten worden vragen van deelnemers beantwoord door onze content expert.

PSYCHOLOGISCHE VEILIGHEID

Tijdens deze interactieve live virtual training zoomen we in op het concept ‘psychologische veiligheid’, wat het betekent en waarom wetenschappelijk onderzoek dit zo belangrijk vindt. Vervolgens gaan we kijken wat het effect is op ons brein en hoe je dit kan installeren, zowel bij jezelf als voor jouw team. Tijdens de Q&A momenten worden jouw vragen beantwoord.

What you see, is what you get!

Verschillende korte gratis events

HOE WERKT HET?

Vanuit onze methodologie van ‘brain based learning’ hebben wij onze inhoudelijke topics omgetoverd tot interactieve ‘virtual learning journeys’. Want leren is en blijft een actieve houding eerder dan een passief proces.

It takes two, baby!

De deelnemers worden begeleid door een content expert die alle vragen beantwoordt en een pedagogisch expert (host) die het in de juiste pedagogische banen leidt.

Work that ass!

Wij gieten onze ‘brain based’ methodologie over al onze live virtual trainings. We maken hiervoor optimaal gebruik van de tool ‘ZOOM’ om de deelnemers aan het werk te zetten en te engageren met live polls, quizes en Q&A’s.

End to end

Geen downloads, softwarepakketten of administratief gedoe. Wij zorgen ervoor dat iedereen op de juiste plaats op het juiste moment is. Tijdens een dry-run voordien testen wij voor jou al de functionaliteiten.

Analytics

Analytics nodig? Just ask! Wij bezorgen jou na de live virtual training automatisch een aanwezigheidslijst. Ben je eerder benieuwd in hoe aandachtig de deelnemers waren? Ook dit kan ‘ZOOM’ je laten weten.

Onze host leidt alles in goede (pedagogische) banen terwijl onze content expert jouw vragen beantwoordt.

We verhogen het engagement door gebruik te maken van gamification. Wordt jij de nieuwe ‘feedback master’?

We houden het persoonlijk door onze live virtual trainings te laten aansluiten bij de ervaringen van de deelnemers.

Interactie nodig? Say no more! Polls, quizes en opdrachten zijn een vast onderdeel in onze live virtual trainings.

Deze klanten deden al beroep op
onze Virtual Learning Journeys

 
 

Why?

BE DIGITAL SAVVY

Geen verplaatsing nodig.
Classrooms van 10 tot 10.000 trainees mogelijk.
Geen software downloads of administratieve rompslomp.
Brain based methodiek: geen saaie aframmeling van slides maar interactie.
Geen one-shot verhaal: pre & post-work.
Mogelijk in NL, FR en ENG.

How about you?

REQUIREMENTS

Laptop, tablet of smartphone
Internetverbinding
Webbrowser: chrome, safari of firefox
Koptelefoon (indien men in open space volgt)

Benieuwd hoe onze virtual learning journeys eruit zien?

Vraag hier je gratis demo aan!

What else?

OPTIONS

 • Virtual 1-2-1 coaching
 • Individuele toolkit voor elke deelnemer
 • Opname van de webinar & intern verspreiden

Onze klanten zeggen…

 • In de transformatie naar een cultuur van continue feedback, schakelden we The Tipping Point in als trainingspartner. Ik ben sterk onder de indruk van de snelheid waarmee zij een op-maat-leertraject wisten op te bouwen. Hun sterke expertise in het domein van feedback werd al snel duidelijk. Covid-19 bracht een extra challenge met zich mee die door hen werd omarmd als een opportuniteit om de digitale tour op te gaan. The Tipping Point is een niet gewoon een leverancier van trainingen. Je kan met hen een hecht partnership bouwen dat gestoeld is op een open, to-the-point communicatie enerzijds, waarin feedback ter harte wordt genomen en in actie omgezet. En anderzijds op een enorme portie flexibiliteit om te beantwoorden aan de veranderende noden en wensen.

  Annelore De PotterTalent Officer & Verschilmaker, TELENET
 • The Tipping Point succeeded in translation the topic of ‘Resilience’ into an inspiring learning-journey. The brain based learning approach is a perfect match for our company and the cooperation with the Tipping Point-team is always professional, flexible and highly energizing!
  Elke DeprostTalent&Training Coordinator DEME nv
 • De virtual journey 'giving & receiving feedback' was een succes in onze Pauwels Academy. Niet alleen pakt The Tipping Point het lesmateriaal, de slides en het proces zeer professioneel aan. Ook de webinar zelf werd met topsprekers én heel veel enthousiasme begeleid. Wij zijn alleszins benieuwd naar meer!
  Céline Van PuymbrouckPauwels Consulting
 • Bij AG werken we sinds begin 2020 samen met The Tipping Point. Waarom? Om onze medewerkers kwalitatief sterke sessies aan te bieden waar ze effectief geïnspireerd buiten lopen en weten wat ze nu anders kunnen doen in hun privé –of werkleven. De mensen achter The Tipping Point denken actief met ons mee en geven suggesties waar nodig. Hun omschakeling van klassikaal naar virtuele learning journeys heeft voor onze medewerkers het verschil gemaakt in tijden van Corona. Ze zijn gewoon goed in wat ze doen zo blijkt ook uit de vele reacties die we krijgen van onze medewerkers zoals: “The Tipping Point doet het altijd goed!” of “Iedereen zou deze sessie moeten volgen!”. Elke sessie is wetenschappelijk gestaafd, hun trainers zijn inhoudelijk en pedagogisch top en de opvolging is een enorme meerwaarde.
  Liesa MolenaersLearning advisor bij AG Insurance
 • Alleen de beste opleidingen helpen onze medewerkers echt vooruit. Daarom werkt ons team van De Academie zo graag samen met The Tipping Point. 
  Zij leggen de lat telkens opnieuw hoog. Wetenschappelijk onderbouwd, sterk inhoudelijk, goed gestructureerd. Én met de focus op de praktijk, zodat de kennis meteen kan worden toegepast.
  De trainingen worden altijd verzorgd door sympathieke en enthousiaste knappe koppen. Zodat onze cursisten altijd meteen mee zijn. Het is ook fijn dat de samenwerking zo flexibel verloopt. 
  We hebben de opleidingen al meermaals geëvalueerd en aangepast. De coronaperiode bewees nogmaals hoe uitzonderlijk hun aanpassingsvermogen is. Het finale feedbacktraject dat we nu hebben, volledig online trouwens, is er één waar we echt heel trots op zijn.
  Ook onze cursisten zijn heel enthousiast. We ontvangen alleen maar positieve reacties! Over de goede opbouw, de focus op interactie, de bruikbaarheid in hun dagdagelijkse job. 
  Ze houden ook van het vlotte tempo, de heldere uitleg en het immer sympathieke vleugje humor dat elke opleiding nóg aangenamer maakt.
  Inge, Nathalie, Lene van het Academie-teamMediahuis België
 • The Tipping Point heeft een andere kijk op leren en gaat net dat stapje verder om een sterke, kwalitatieve opleiding neer te zetten - met veel aandacht voor een zo optimaal mogelijke transfer naar de praktijk. We hebben hen leren als een innovatieve partner die actief meedenkt en een verfrissende aanpak biedt. Een geslaagde formule, zoals vooral ook uit de reacties van onze medewerkers blijkt: 'De opleiding werd zeer duidelijk en leuk aangebracht en zullen we goed in de praktijk kunnen gebruiken' 'De trainers waren uitstekend' 'Hopelijk krijgt elke medewerker deze opleiding!' 'Sterk onderbouwde opleiding door sterke ervaring van de trainers' 

  Wij kijken alvast uit naar de verdere samenwerking!

  JANA HINDRYCKX Learning specialist retail, DELHAIZE
Let’s talk

Contact

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.