Building the skills for today & tomorrow

UPDATE CORONA: Leren vanop afstand

In deze bizarre tijden van het Coronavirus willen wij organisaties ondersteunen in hun zoektocht naar alternatieven voor hun leeroplossingen. Vanuit The Tipping Point hebben wij daarom enkele interactieve ‘virtual learning journeys’ ontwikkeld rond thema’s zoals feedback, veerkracht & focusmanagement. Geen verplaatsing nodig, geen software downloads of administratieve rompslomp én geen saaie aframmeling van slides.

Wat wel? Een blended leertraject rond een geanimeerde live virtual training (met 1 content en 1 pedagogisch expert), met pré- en postwerk dat bestaat uit een reeks digitale leerprikkels met intakes, een teaser, een worksheet, een roadmap én een checklist om de nieuw aangeleerde vaardigheden te ondersteunen.

Geïnteresseerd? 

ONTDEK ONZE VIRTUAL LEARNING SOLUTIONS

The Tipping Point is een opleidings- en onderzoeksbureau dat organisaties begeleidt om hun medewerkers en leidinggevenden weerbaarder (resilient) en wendbaarder (agile) te maken.

Concreet beantwoorden wij twee vragen:

 1. Welke skills zullen aan belang winnen?
 2. Welke methoden zijn er om deze skills doeltreffend te implementeren in uw organisatie?

Vanuit onze neurowetenschappelijke insteek, onze passie voor leren & ontwikkelen, en onze uitgebreide business ervaring hebben wij een aantal instrumenten ontwikkeld om organisaties en hun medewerkers klaar te stomen voor wat ons wacht aan de overzijde van het kantelpunt:

ADVIES     |     OPLEIDING     |     INSPIRATIESESSIES     |     DIGITAAL     |     EVENTS

Meer info

Ontdek ons open aanbod

Feedback geven & ontvangen

21 augustus | 10u – 12u

Meer lezen

Focus bewaren

25 augustus | 10u – 12u

Meer lezen

Psychologische veiligheid

26 augustus | 14u – 16u

Meer lezen

Veerkracht verhogen

26 augustus | 10u tot 12u

Meer lezen

 
 

OUR TOPICS

Dat het werk verandert is duidelijk, maar wat er precies gaat veranderen en wat dat betekent, is een stuk moeilijker te voorspellen. De aard van de verandering is bovendien sterk afhankelijk van de sector zelf. Vanuit onze inhoudelijke expertise zetten wij in op 4 verschillende thema’s:

OUR FORMATS

Vanuit onze neurowetenschappelijke insteek, onze passie voor leren & ontwikkelen en onze uitgebreide business ervaring hebben wij een aantal instrumenten ontwikkeld om organisaties en hun medewerkers klaar te stomen voor wat ons wacht aan de overzijde van het kantelpunt.

Veerkracht

Stressbestendige medewerkers die veerkrachtig omgaan met de veranderingen van de toekomst.

Leidinggeven

Geëngageerde leidinggevenden die hun teams naar een hogere performantie sturen.

Samenwerken

Gemotiveerde medewerkers die effectiever communiceren en efficiënter samenwerken.

Leren

Efficiënte (leer)professionals die leren implementeren als hoeksteen van duurzame inzetbaarheid.

Advies

Het bos door de bomen kwijt? Of gewoon benieuwd naar hoe ons team jouw leervraag vanuit verschillende expertises bekijkt? Wij gaan samen met jou op zoek het ideale leertraject om jullie organisatieskills op de werkvloer te implementeren.

Opleiding

Wij hebben een heel aanbod van opleidingsmodules ontwikkeld. Soms worden deze gebruikt in ‘open aanbod-formule’, meestal gaat het om maatwerk waar er afhankelijk van de doelgroep en doelstellingen leertrajecten op maat worden gebouwd.

Inspiratiesessies

Uw topic top of mind zetten in 90 minuten? Dat kan met onze inspiratiesessies; korte, krachtige en interactieve presentaties van 60 tot 90 minuten die kunnen gegeven worden voor grotere groepen.

Virtual learning journeys

Digitale, interactieve leertrajecten, gebouwd rond één of meerdere geanimeerde live virtual training (met telkens 1 content en 1 pedagogisch expert), met pré- en postwerk dat bestaat uit een reeks digitale leerprikkels en visueel ondersteunend materiaal voor elke deelnemer.

Onze klanten zeggen ...

 • De virtual journey 'giving & receiving feedback' was een succes in onze Pauwels Academy. Niet alleen pakt The Tipping Point het lesmateriaal, de slides en het proces zeer professioneel aan. Ook de webinar zelf werd met topsprekers én heel veel enthousiasme begeleid. Wij zijn alleszins benieuwd naar meer!
  Céline Van PuymbrouckPauwels Consulting
 • The Tipping Point succeeded in translation the topic of ‘Resilience’ into an inspiring learning-journey. The brain based learning approach is a perfect match for our company and the cooperation with the Tipping Point-team is always professional, flexible and highly energizing!
  Elke DeprostTalent&Training Coordinator DEME nv
 • Alleen de beste opleidingen helpen onze medewerkers echt vooruit. Daarom werkt ons team van De Academie zo graag samen met The Tipping Point. 
  Zij leggen de lat telkens opnieuw hoog. Wetenschappelijk onderbouwd, sterk inhoudelijk, goed gestructureerd. Én met de focus op de praktijk, zodat de kennis meteen kan worden toegepast.
  De trainingen worden altijd verzorgd door sympathieke en enthousiaste knappe koppen. Zodat onze cursisten altijd meteen mee zijn. Het is ook fijn dat de samenwerking zo flexibel verloopt. 
  We hebben de opleidingen al meermaals geëvalueerd en aangepast. De coronaperiode bewees nogmaals hoe uitzonderlijk hun aanpassingsvermogen is. Het finale feedbacktraject dat we nu hebben, volledig online trouwens, is er één waar we echt heel trots op zijn.
  Ook onze cursisten zijn heel enthousiast. We ontvangen alleen maar positieve reacties! Over de goede opbouw, de focus op interactie, de bruikbaarheid in hun dagdagelijkse job. 
  Ze houden ook van het vlotte tempo, de heldere uitleg en het immer sympathieke vleugje humor dat elke opleiding nóg aangenamer maakt.
  Inge, Nathalie, Lene van het Academie-teamMediahuis België
 • Bij AG werken we sinds begin 2020 samen met The Tipping Point. Waarom? Om onze medewerkers kwalitatief sterke sessies aan te bieden waar ze effectief geïnspireerd buiten lopen en weten wat ze nu anders kunnen doen in hun privé –of werkleven. De mensen achter The Tipping Point denken actief met ons mee en geven suggesties waar nodig. Hun omschakeling van klassikaal naar virtuele learning journeys heeft voor onze medewerkers het verschil gemaakt in tijden van Corona. Ze zijn gewoon goed in wat ze doen zo blijkt ook uit de vele reacties die we krijgen van onze medewerkers zoals: “The Tipping Point doet het altijd goed!” of “Iedereen zou deze sessie moeten volgen!”. Elke sessie is wetenschappelijk gestaafd, hun trainers zijn inhoudelijk en pedagogisch top en de opvolging is een enorme meerwaarde.
  Liesa MolenaersLearning advisor bij AG Insurance
 • In de transformatie naar een cultuur van continue feedback, schakelden we The Tipping Point in als trainingspartner. Ik ben sterk onder de indruk van de snelheid waarmee zij een op-maat-leertraject wisten op te bouwen. Hun sterke expertise in het domein van feedback werd al snel duidelijk. Covid-19 bracht een extra challenge met zich mee die door hen werd omarmd als een opportuniteit om de digitale tour op te gaan. The Tipping Point is een niet gewoon een leverancier van trainingen. Je kan met hen een hecht partnership bouwen dat gestoeld is op een open, to-the-point communicatie enerzijds, waarin feedback ter harte wordt genomen en in actie omgezet. En anderzijds op een enorme portie flexibiliteit om te beantwoorden aan de veranderende noden en wensen.

  Annelore De PotterTalent Officer & Verschilmaker, TELENET
 • De trainingen van The Tipping Point worden door onze medewerkers omschreven als volgt: 

  "Een opleiding die ik meteen kan toepassen in mijn functie." 

  "Een van de meest bekwame en enthousiaste trainers die ik al gezien heb." 

  "De ideale mix tussen theorie en praktijk."

  "Enorm leerzaam."

  "Je krijgt veel inzicht in jezelf." 

  Bovendien is het ook heel aangenaam om als Learning & Development departement met The Tipping Point samen te werken. Om een goed zicht te krijgen op de noden van de organisatie stellen ze gerichte vragen, bovendien denken ze ook actief mee met de organisatie en geven ze gepast advies. De trainingen sluiten op deze manier niet enkel aan bij de noden, maar ook bij de cultuur van Argenta.  

  We zien hen dan ook als een zeer bekwame en waardevolle partner in de ondersteuning van de Gezonde Groei van onze talenten en onze organisatie.

  DAVINA DE BLOCKCoach Organisatie & Talent, Argenta Bank- en Verzekeringsgroep nv

Ons team

Leren, ontwikkelen en veranderen zit als het ware in het bloed van Katelijn en Tom Nijsmans. Na 15 jaar in de wereld van Learning & Development hebben ze een methodologie ontwikkeld die stoelt op Brain Based Learning. Samen met een ploeg doorwinterde professionals hebben ze een specifiek aanbod ontwikkeld.

Meer over ons

Geïnteresseerd in building the skills for today and tomorrow? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

INSCHRIJVEN

Hi.BRAIN

Hi.BRAIN is een online programma waarmee je je brein tot in de puntjes leert kennen. Het is een online track die je uitdaagt te doen wat goed is voor je grijze massa: spelenderwijs leer je om je brein pauzes te gunnen, minder verslingerd te zijn aan je smartphone, langer te focussen, beter te slapen, aandacht te geven aan je innerlijke leven enz. Onderweg krijg je een heleboel tips, tools en weetjes over het brein, die je leven verbeteren nog voor je het door hebt. Hi.BRAIN is een cadeau voor je brein… en voor jezelf!

Meer info