Waarom niet nog eens 5 jaar?

Waarom niet nog eens 5 jaar?

The Tipping Point bestaat 5 jaar! Al 5 jaar mogen we organisaties begeleiden in essentiële skills op de werkvloer. In die 5 jaar hebben we zo’n 4000 trainingen verzorgd, 300 keynotes gegeven, 60 demodagen, 500 webinars georganiseerd bij wel 125 klanten en met een legertje van wel 40 ‘klassebakken’ die elke dag het beste van zichzelf geven. En al 5 jaar werken we als broer en zus zij aan zij.

Dat was niet meteen waar we aan dachten toen we in onze kindertijd bij onze ouders en onze zus, Joke, aan de keukentafel zaten. Tom was vooral bezig met zijn camino en Katelijn met de danspasjes voor het opkomende schoolfeest. Geloof me, de gesprekken aan de keukentafel gingen absoluut niet over de ‘future skills’, borgen van gedragsverandering, ‘amygdala hijacks’ of R.O.I.. (Ondertussen is dat, tot ongenoegen van onze familie soms wel zo. Excuses Joke, mama en papa ;)).

 

 

 

Onze professionele carrières namen eerst een hele andere wending aan. Tom ging op kot in Leuven om Criminologie te studeren en 9 jaar later vertrok Katelijn naar Maastricht om Neuropsychologie te studeren. In de jaren die volgden na onze studie ontdekten we onafhankelijk van elkaar onze passie voor leren.

Tom ging aan de slag bij een opleidingsfirma en leerde het vak van L&D van binnen en van buiten kennen en Katelijn gooide mensen onder een fMRI scanner om te bestuderen hoe het brein leert. De passie voor leren was geboren.

Maar het heeft nog lang geduurd voor we de handen in elkaar hebben geslagen. Zoals zo vaak, is afstand nodig om tot de beste ideeën te komen. En in dit geval mag je dat vrij letterlijk nemen. Tom vertrok met zijn vrouw op wereldreis, een sabbatical van één jaar. En Katelijn vond dat een ideaal excuus om hen 3 weken te gaan bezoeken in Indonesië. En wat doe je tijdens een sabbatical (naast duiken, bergen beklimmen en relaxen)? Nadenken, brainstormen, en op zoek gaan naar hoe je je toekomst wil invullen. En daar zaten we dan in Via Via Reiscafé in Yojakarta; “Misschien moeten we samen een nieuwe manier van opleiden in de markt zetten?”. Het eerste zaadje was gepland.

Het heeft ons nog vele uren aan de keukentafel, vele boeken en artikels en vooral ontelbare trial and error momenten gekost, maar een jaar later was The Tipping Point een feit. De keren dat we hoorden “Heb je een zaak met je broer/zus? Dat zou ik nooit kunnen” zijn niet op één hand te tellen. En om heel eerlijk te zijn, wij wisten ook niet of wij het zouden kunnen. Plots waren we niet alleen broer en zus, maar deelden we samen de verantwoordelijkheid om organisaties en de mensen binnen die organisaties het beste van onszelf te geven. De zoektocht naar een evenwicht hierin was niet altijd even makkelijk. We hebben allebei onze eigen visie op Learning & Development en laat ons zeggen dat koppigheid ook in de genen van de familie Nijsmans zit ;). Maar ondertussen kennen we elkaar ook professioneel door en door en weten we dat de ene niet meer zonder de andere kan. En 5 jaar later delen we nog steeds die verantwoordelijkheid, maar niet meer met ons twee.

We hebben aan een extra keukentafel getimmerd met een grote familie van learning architects, experts, klanten en freelancers waar gesprekken over camino’s en danspasjes worden vervangen door discussies over online trainen, het belang van soft skills op een woelige arbeidsmarkt en manieren om transfer te garanderen. Dankzij de passie van ons team, de expertise van onze freelancers en het vertrouwen van onze klanten, hebben we kunnen bouwen aan een The Tipping Point waarvan we nooit durfden dromen dat het mogelijk was.

Dank u!
Wij zijn klaar voor de volgende 5 jaar!

"Katelijn Katelijn Nijsmans
Katelijn is neurowetenschapper en verliefd op het kneedbare brein. Dat wij een leven lang kunnen blijven leren, veranderen en ons ontwikkelen hebben wij alleen te danken aan de vormbaarheid van onze grijze massa. Stel je eens voor hoe oninteressant een leven zou zijn met een gestold en onveranderlijk brein! Als managing partner van The Tipping Point haalt Katelijn de breinkennis uit de donkere kelders van de wetenschap en vertaalt haar naar individuen en bedrijven. Die zullen alleen kunnen meesurfen op veranderingsgolven van onze moderne economie als zij optimaal gebruik weten te maken van het leervermogen van het menselijke brein. Katelijn vertelt u graag hoe u dat moet doen.

Tom Nijsmans

Tom Nijsmans
Tom begeleidt al achttien jaar bedrijven en overheden bij leer- en veranderingstrajecten en is zo een bevoorrechte getuige van de veranderingsgolven waar organisaties in de moderne economie mee te maken krijgen. Als geen andere kent hij de oorzaken en kenmerken van die continuous change en vooral ook de manieren om daar succesvol mee om te gaan: om snelle en ingrijpende veranderingen om te zettten in kansen en goede resultaten, hebben organisaties en hun medewerkers een aantal nieuwe skills nodig. Het gaat om sociale, emotionele en cognitieve skills die ons niet aangeleerd zijn op school en aan de universiteit, zoals professionele zelfkennis, een learning mindset, kritisch denken, duurzaam beïnvloeden, weerbaarheid en wendbaarheid. Tom doorgrondt beter dan wie ook welke skills of the future uw organisatie het beste kan gebruiken, bouwt daar samen met u een leerprogramma over en rust u zo optimaal uit voor de snel veranderende wereld.

Ontdek onze lunch & discoversessies

Geen evenementen gevonden!

Liever een event rond onze methodologie?
Check dan onze lunch & discoversessies

SKILLS FOR TODAY AND TOMORROW

Welke soft skills winnen aan belang?

Op basis van ons onderzoek en ervaring hebben wij 4 categorieën van (soft) skills
geïdentificeerd die cruciaal zijn om performant te blijven in de toekomst?

Liever op maat?
Geef ons een seintje! We luisteren graag
naar jouw leervraag.

Let’s talk

Vragen over ons aanbod?

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.