About a new year, new events… and a surprise for you!

About a new year, new events… and a surprise for you!

Building the skills for today and tomorrow, dat was de voorgaande jaren onze missie en daar gaan we ook in 2023 voluit voor. Maar wat zijn de skills waar we in het nieuwe jaar opnieuw aan willen bouwen? En hoe gaan we dat doen? Ontdek wat er vanaf januari op de agenda staat en hoe wij voor jou “high impact, high quality learning experiences” mogelijk zullen maken.

Learning that sticks 2.0

‘Learning experiences’ met een hoge impact en een hoge kwaliteit, dat is waar wij voor staan en wat we aan elke klant willen bieden. Om dat te garanderen zullen we in 2023 nog meer inzetten op verschillende vormen van leren. Hoe willen we dat precies doen? Met meer blended learning, meer spaced learning (voor-tijdens-na) en meer “just enough, just in time” leren. Zo werken we aan learning that sticks 2.0.

Learning boosters in een notendop

Concreet betekent dit dat we o.a. volop zullen inzetten op zogenaamde learning boosters en job aids. Deze learning boosters zijn kleine impulsen die we op verschillende tijdstippen geven om de vergeetcurve te omzeilen. Zo blijft het geleerde langer plakken en geven we vorm aan wat we spaced learning noemen: leren voor, tijdens en na de eigenlijk opleiding. (Voor diegenen die ons al langer kennen, lees: onze leerprikkels in een uitgebreider en geüpdadet jasje.)

Hoe zien die learning boosters eruit? Dat zijn visueel krachtige mails waarmee de deelnemers zowel voor als na de sessie aan de slag kan gaan. Je vindt er informatie over het programma, samenvattingen, job aids, en tips en tricks om zelf je leerproces in handen te nemen.

Job aids zorgen voor echte impact

Maar wat zijn dan precies de job aids? Wel, dat zijn de hulpmiddelen die wij jou aanreiken om je nieuwe skills met succes op de werkvloer in te zetten. Volgde je een opleiding gesprekstechnieken? Dan bieden de job aids jou direct inzetbare hulpmiddelen om een uitdagend gesprek te voeren en tot echte verandering te komen.

Hoe ziet dat er concreet uit? Bij The Tipping Point geven we je job aids mee in de vorm van interactieve pdf’s die checklists (‘Wat moet ik allemaal voorbereiden voor dat gesprek?’), templates (‘Korte samenvattingen van bepaalde gesprekstechnieken’), en vragenlijsten ter inspiratie (‘Welke krachtige vragen stel je tijdens een oplossingsgericht gesprek?’) bevatten. Deze pdf’s vul je in en gebruik je om je gesprek grondig voor te bereiden, net op het moment dat je het nodig hebt.

Tijdens een opleidingstraject krijg je deze job aids tijdens, voor en na iedere module of trainingssessie en kan je ze gebruiken om te oefenen wanneer jij dat wil.

2 skills, 1 traject

Blended, spaced en just enough, just in time leren met behulp van learning boosters en job aids is hoe we zullen werken. Maar op welke skills zetten we in 2023 in?

Ook volgend jaar blijven feedback, veerkracht en samenwerking onze belangrijkste thema’s. Daarbinnen zijn er 2 specifieke skills en 1 traject die extra aandacht zullen krijgen. In 2022 werkten we hard aan focusmanagement, psychologische veiligheid en het leiderschapstraject. Dat harde werk resulteerde in een vernieuwd aanbod waar we volgend jaar graag mee naar buiten komen. Daarin maken we uiteraard gretig gebruik van learning boosters en job aids om jou maximaal leerresultaat te bezorgen.

Focusmanagement

In de opleiding ‘Focus bewaren in een rumoerige wereld’ staan concentratie en focuslekken centraal. Waarom? Simpel: omdat er nooit meer afleiding was dan vandaag. In vijf hoofdstukken nemen we je mee in een wereld van verschillende soorten focus die nauw met elkaar verbonden zijn. Je leert wanneer je je op één taak moet richten, wanneer je kan combineren en wat dat precies doet met je brein.

Psychologische veiligheid

De opleiding ‘Ontwikkel een veilig teamklimaat’ stelt je dan weer in staat om van jouw werkvloer een veilige omgeving te maken. Je leert wat psychologische veiligheid is, (h)erkent je eigen overtuigingen en drijfveren en die van je teamleden en houdt daar rekening mee. Met de kennis en skills die wij je geven, kan jij de psychologische veiligheid garanderen van jouw teamleden.

Leaders for today and tomorrow

Het afgelopen jaar werkten we ook aan een grondige update van ons traject rond leiderschap dat we ‘Leaders for today and tomorrow’ doopten. Dat deden we met Wouter Robijn, leiderschapsexpert en onderzoeker (PhD) verbonden aan de KU Leuven.

Samen met Wouter integreerden we een wetenschappelijk framework rond leiderschap en vertaalden dat naar een blended traject met verschillende leervormen, learning boosters en job aids.

Omdat we merken dat de vraag naar complete trajecten steeds groter wordt, zullen er nog andere volgen. Die bouwden we vanuit verschillende best practices met onze klanten.

NEW The House of Learning

Last but not least, melden we jullie ook graag dat we geïnvesteerd hebben in een nieuw gebouw! Vanaf 2024 vestigen wij onze kantoren in de Hanswijkstraat, vlakbij de Dijle en de botanische tuin in hartje Mechelen. Hier zullen we ook twee workshopruimtes inrichten waar we opleidingen in open aanbod kunnen organiseren. Door dit vanaf 2024 in ons nieuwe House of Learning te laten doorgaan, willen wij opleidingen in open aanbod naar een hoger niveau tillen en ook daar volop gaan voor leren met impact met een voor- en natraject.

Maar daarnaast zullen we ook in een andere vorm van leren denken, zoals een eigen podcastruimte en een eigen videoruimte. Kortom een huis volledig gericht om te leren: “The house of learning!”.

To be continued.

Heb je vragen over ons opleidingsaanbod? Of heb je interesse in ons leiderschap- of ander traject?

Contacteer ons via info@thetippingpoint.be of schrijf je in voor onze nieuwe events op events.thetippingpoint.be.

Demo’s & workshops

Tom Nijsmans

Tom Nijsmans
Tom begeleidt al eenentwintig jaar bedrijven en overheden bij leer- en veranderingstrajecten en is zo een bevoorrechte getuige van de veranderingsgolven waar organisaties in de moderne economie mee te maken krijgen. Als geen andere kent hij de oorzaken en kenmerken van die continuous change en vooral ook de manieren om daar succesvol mee om te gaan: om snelle en ingrijpende veranderingen om te zetten in kansen en goede resultaten, hebben organisaties en hun medewerkers een aantal nieuwe skills nodig. Het gaat om sociale, emotionele en cognitieve skills die ons niet aangeleerd zijn op school en aan de universiteit, zoals professionele zelfkennis, een learning mindset, kritisch denken, duurzaam beïnvloeden, weerbaarheid en wendbaarheid. Tom doorgrondt beter dan wie ook welke skills of the future uw organisatie het beste kan gebruiken, bouwt daar samen met u een leerprogramma over en rust u zo optimaal uit voor de snel veranderende wereld.

An Janssens An Janssens

An heeft een passie voor alles wat te maken heeft met Human Resources, met een focus op Leadership Development en Learning & Development. Na haar studies Orthopedagogie en Criminologie stapte zij in de opleidingswereld, eerst als trainer/consultant, dan als Business Manager en nadien als Branch Manager. Na een wereldreis van een jaar stapte zij het bredere HR in als HR Business Consultant en later maakte zij de overstap naar een interne HR-functie als HR & Leadership Development Coördinator. Op basis van haar ervaring als People Manager en het jarenlang uitwerken en begeleiden van leer- en verandertrajecten neemt zij bij The Tipping Point, zowel intern als extern, de rol van Talent & Development Manager op, waarbij zijn het team van Learning Architects aanstuurt.

Ontdek onze lunch & discoversessies

Geen evenementen gevonden!

 

Liever een event rond onze methodologie?
Check dan onze lunch & discoversessies

SKILLS FOR TODAY AND TOMORROW

Welke soft skills winnen aan belang?

Op basis van ons onderzoek en ervaring hebben wij 4 categorieën van (soft) skills
geïdentificeerd die cruciaal zijn om performant te blijven in de toekomst?

Liever op maat?
Geef ons een seintje! We luisteren graag
naar jouw leervraag.

Let’s talk

Vragen over ons aanbod?

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.