Waarom een Academy van open aanbod opleidingen?

Waarom een Academy van open aanbod opleidingen?

Interview met Tom Nijsmans, bezieler en oprichter van The Academy en The Tipping Point.

Als Learning & Development team zijn we ons bewust van het overweldigende aanbod van opleidingen op de markt. Maar waarom zou je kiezen voor The Academy van The Tipping Point? We spraken met Tom Nijsmans om erachter te komen waarom wij geloven dat onze Academy zich onderscheidt van de rest.

Waarom hebben jullie besloten om een Academy met opleidingen in open aanbod te lanceren?

Ons antwoord is simpel: we willen inspelen op de specifieke behoeften van onze klanten in deze tijden en hen een unieke ervaring bieden die zich onderscheidt van de concurrentie.

Wat maakt de opleidingen van The Academy anders dan andere aanbieders van open aanbod opleidingen?

Wij begrijpen maar al te goed dat het voor organisaties steeds moeilijker kan zijn om een groep van 8 à 12 medewerkers samen te krijgen voor een in-company opleiding. Flexibiliteit en wendbaarheid zijn belangrijke kernwaarden geworden in de huidige zakelijke wereld, en daarom bieden we opleidingen in open aanbod aan, zodat individuele deelnemers zich kunnen inschrijven zonder afhankelijk te zijn van een minimum aantal deelnemers. Daarnaast hebben we een vouchersysteem geïntroduceerd waarmee klanten op jaarbasis vouchers kunnen kopen, waarmee de plekken meteen verzekerd zijn en de inschrijving nog makkelijker wordt.

Wat maakt de opleidingen van The Academy van The Tipping Point uniek?

Onze lat ligt niet voor niets op ‘high impact, high quality’. We willen onze klanten opleidingen aanbieden die écht het verschil maken en direct toepasbaar zijn in de praktijk. Dat doen we door een combinatie van toptrainers, bekend om hun expertise en passie voor training, en inspirerende en relevante opleidingen. Maar daar stopt het niet. Wij spreken graag van ‘learning journeys’ wat betekent dat leren meer is dan enkel die éne dag opleiding. Voor én na elke opleiding dagen we deelnemers uit om het geleerde om te zetten in de praktijk met behulp van digitale Learning Boosters, praktische opdrachten en tools, en toegang tot een uitgebreide bibliotheek vol inspirerende bronnen.

Wat kunnen deelnemers verwachten van The Academy van The Tipping Point?

Met onze nieuwe Academy en het opleidingsaanbod in een open setting streven we naar een unieke ervaring voor onze deelnemers . Onze opleidingen zijn ontworpen om een combinatie van leervormen te bieden, van didactisch materiaal en interactieve oefeningen tot simulaties met één van onze zelfopgeleide simulatie-acteurs. We streven naar “learning that sticks”, leren dat blijft ‘plakken’.

De opleidingen worden momenteel gehouden op de inspirerende locatie Het Bestek in Mechelen, en vanaf 2024 in onze nieuwe kantoren met 400 vierkante meter aan ruimte om te leren en te groeien. Hier zullen we ‘learning that sticks’ aanbieden, waarbij we de volledige ruimte benutten. Ons doel is om organisaties te helpen bij het opbouwen van de vaardigheden die nodig zijn voor vandaag en morgen, en hen te ondersteunen bij het behalen van concrete resultaten in hun dagelijkse werk.

Wat maakt The Academy van The Tipping Point een goede keuze voor HR en Learning & Development professionals?

The Academy van The Tipping Point is een uitstekende keuze voor Learning & Development professionals vanwege ons gefocuste aanbod van wetenschappelijk onderbouwde opleidingen. Onze opleidingen richten zich op relevante onderwerpen zoals leiderschap, communicatie, teamontwikkeling en persoonlijke groei. Ze zijn ontwikkeld door gepassioneerde experts en trainers en kenmerken zich door interactiviteit, praktische toepassing en resultaatgerichtheid. Bovendien bieden we flexibiliteit met ons open aanbod en vouchersysteem, zodat HR en/of Learning & Development professionals professionals gemakkelijk kunnen inspelen op de individuele behoeften van hun medewerkers, zonder te hoeven voldoen aan minimum aantallen of in-company vereisten.

Wat is jullie visie voor de toekomst van The Academy van The Tipping Point?

Onze visie is tweeledig. Met The Tipping Point willen we organisaties ondersteunen door leeroplossingen op maat te ontwikkelen die de vaardigheden en competenties van hun medewerkers versterken, zodat ze kunnen gedijen in de snel veranderende zakelijke omgeving. Met The Academy willen we een toonaangevend aanbod van opleidingen neerzetten, gericht op individuen die zich persoonlijk willen ontwikkelen. We streven naar continue innovatie en uitbreiding van ons opleidingsaanbod om te voldoen aan de evoluerende behoeften van onze klanten en de markt. Daarnaast blijven we investeren in digitale leermiddelen en ondersteuning om de impact van onze opleidingen te vergroten. We willen een waardevolle partner zijn voor HR en Learning & Development professionals die streven naar groei en ontwikkeling van hun medewerkers.

Wat zou je zeggen tegen organisaties die overwegen om de opleidingen van The Academy van The Tipping Point te volgen?

Ik zou zeggen: “Kies voor een unieke leerervaring die echt het verschil maakt voor jouw medewerkers en organisatie.” Onze opleidingen zijn ontwikkeld met de nieuwste inzichten en best practices, en bieden een combinatie van inspiratie, kennis en praktische toepassing. We zijn gepassioneerd door leren en ontwikkeling, en we geloven dat onze opleidingen jouw medewerkers zullen inspireren, uitdagen en ondersteunen om het beste uit zichzelf te halen. Bovendien staan we altijd klaar om mee te denken en maatwerkoplossingen te bieden die aansluiten bij de specifieke behoeften van jouw organisatie. Kies voor The Academy van The Tipping Point en investeer in de groei en ontwikkeling van jouw medewerkers en organisatie!

Tom Nijsmans

Tom Nijsmans
Tom begeleidt al eenentwintig jaar bedrijven en overheden bij leer- en veranderingstrajecten en is zo een bevoorrechte getuige van de veranderingsgolven waar organisaties in de moderne economie mee te maken krijgen. Als geen andere kent hij de oorzaken en kenmerken van die continuous change en vooral ook de manieren om daar succesvol mee om te gaan: om snelle en ingrijpende veranderingen om te zetten in kansen en goede resultaten, hebben organisaties en hun medewerkers een aantal nieuwe skills nodig. Het gaat om sociale, emotionele en cognitieve skills die ons niet aangeleerd zijn op school en aan de universiteit, zoals professionele zelfkennis, een learning mindset, kritisch denken, duurzaam beïnvloeden, weerbaarheid en wendbaarheid. Tom doorgrondt beter dan wie ook welke skills of the future uw organisatie het beste kan gebruiken, bouwt daar samen met u een leerprogramma over en rust u zo optimaal uit voor de snel veranderende wereld.

Ontdek onze lunch & discoversessies

 

SKILLS FOR TODAY AND TOMORROW

Welke soft skills winnen aan belang?

Op basis van ons onderzoek en ervaring hebben wij 4 categorieën van (soft) skills
geïdentificeerd die cruciaal zijn om performant te blijven in de toekomst?

Liever op maat?
Geef ons een seintje!
We luisteren graag
naar jouw leervraag.

Let’s talk

Vragen over ons aanbod?

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.